A Magyar Telekom Csoport két programjával is csatlakozott a Digitális Témahéthez: a Legyél Te is Informatikus! és az Okosdigitális keretében együttesen közel 100 előadás valósul meg országszerte több mint 60 iskolában.

 

A Magyar Telekom Csoport két programjával is csatlakozott a Digitális Témahéthez: a Legyél Te is Informatikus! és az Okosdigitális keretében együttesen közel 100 előadás valósul meg országszerte több mint 60 iskolában.

 

Idén első alkalommal 2016. április 4-8. között zajlik a Digitális Témahét, az esemény szervezője az Emberi Erőforrások Minisztériuma, koordinálója pedig az IVSZ. A témahét célja a digitális pedagógia és szemlélet terjesztése és alkalmazásának mélyítése, a digitális készségfejlesztés és a diákok informatikai pályaorientációja.  A kezdeményezéshez csatlakozó iskoláknak lehetőségük nyílik az általuk választott témákat digitális eszközökkel és módszerekkel feldolgozni. A résztvevő pedagógusok szakmai tapasztalatokkal, a tanulók élményekkel és pályaorientációval, az intézmények pedig értékes eszközökkel gazdagodhatnak.

 

A digitalizálódó világ új lehetőségeket és új kihívásokat jelent mindenki számára. A Magyar Telekom hisz abban, hogy szolgáltatásai hozzájárulnak ahhoz, hogy az ügyfelek teljesebb és sikeresebb életet élhessenek. Vezető infokommunikációs cégként digitális felelőssége abban rejlik, hogy a társadalom mind szélesebb rétege számára tegye elérhetővé az innovatív szolgáltatásokat, edukációs kezdeményezéseivel pedig hozzájáruljon Magyarország digitális érettségének, írástudásának fejlesztéséhez.

 

Fókuszban a pályaorientáció

 

A Digitális Témahéten 40 iskolába több mint 2500 diákhoz jut el a Magyar Telekom Csoport pályaorientációs programja, a Legyél Te is Informatikus!,  amelynek keretében a vállalatnál dolgozó IT szakemberek önkéntes alapon mutatják be informatikus, mérnöki szakma előnyeit, a benne lévő karrierlehetőségeket a diákok számára. Megcáfolva a sztereotípiákat azt mutatják be, bárkinek lehet köztük helye, a közhiedelemmel ellentétben kreatív gondolkodásúaknak és lányoknak is. A program célja azonban nemcsak az inspiráció adás, hanem olyan iránymutatás is, amely segíti a fiatalokat abban, hogyan kezdhetnek neki a pályának. A Legyél Te is Informatikus! szerves része a programhoz készült weboldal is és social media csatornák, ahol az érdeklődők érdekességeket olvashatnak, hasznos tippeket kaphatnak a szakmáról, a kapcsolódó versenyekről és gyakornoki lehetőségekről.

 

Tudatos nethasználat

 

A vállalat másik, szintén önkéntes előadókkal támogatott programja a Telekom Okosdigitális is helyet kap a Témahéten. A 2013-as indulás óta az előadásokon tudatos és biztonságos nethasználatra tanítják az általános- és középiskolás gyerekeket. A diákoktól és pedagógusoktól kapott visszajelzések alapján a tananyag idén formájában és tartalmában is megújult: a Preziben készült interaktív előadás még inkább a fiatalokat foglalkoztató kérdéseket helyezi előtérbe. A program sikerességéhez hozzájárul, hogy a gyerekek olyan szakértőkkel beszélgethetnek az őket foglalkoztató kérdésekről, akik munkájukból adódóan naprakész, gyakorlati tudással rendelkeznek ezen a területen. Az Okosdigitális előadások egy hét alatt több mint 1600 gyerekhez jutnak el, országszerte 22 iskolában.

 

A Magyar Telekom Csoport kínálta programok nagy népszerűségnek örvendenek a Témahéten, április 8-át követően még további 53 iskolába mennek el április folyamán a vállalat önkéntesei, annak érdekében, hogy teljesítsék a beérkezett igényeket.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük