A Procter&Gamble 3 hónapig tartó programjának eredményeképpen több, mint 1 300 000 liter tiszta, iható víz „gyűlt össze" a magyar vásárlók hozzájárulásával.

A Procter&Gamble 3 hónapig tartó programjának eredményeképpen több, mint 1 300 000 liter tiszta, iható víz „gyűlt össze" a magyar vásárlók hozzájárulásával.

A Children's Save Drinking Water (CSDW) program fő célja az ivóvízhiány csökkentése a fejlődő országokban, melynek most Magyarország is részese lehetett. Nekünk köszönhetően most több tízezer afrikai gyermek juthat biztonságos ivóvízhez.

A program keretén belül az Aqua kollekció bármely termékének (Wellaflex, Gillette Venus, Satin Care, Pantene, Oral-B, Londa, Camay) megvásárlása után a vállalat egy hétre elegendő tisztított vízhez juttat egy-egy afrikai gyermeket PUR nevű speciális víztisztító pora segítségével. A magyar résztvevők által megtisztított több, mint 1 300 000 liter víz – azaz nagyjából 6,5 millió pohárnyi víz – 130 000 afrikai gyerek egy heti ivóvizét fedezi.

A programhoz Magyarország mellett további négy ország is csatlakozott a régióból: Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország közös összefogásával az együttes adomány meghaladja a 6 millió liter vizet, amely 600.000 gyermek egy heti ivóvízszükségletét fedezi valamely afrikai országban.

Az adomány pontos szétosztásának helyéről a CSDW Alapítvány dönt majd, annak függvényében, hogy jelenleg mely afrikai országok szorulnak rá a legjobban. Az alapítvány dolgozói évek óta folyamatos segélyakciókat szerveznek a kontinensre.

Legfőbb céljuk a tiszta ivóvíz biztosítása, hiszen korunk egyik legjelentősebb halálozási oka a piszkos, fertőzött víz fogyasztása, melynek következtében naponta mintegy 4000 gyermek hal meg a világon. Az alapítvány eddig több mint 1 milliárd liter tiszta vizet biztosított a rászorulóknak szerte a világon.

Céljuk, hogy 2012-re 3,5 milliárdra növeljék ezt a mennyiséget, és így akár felére csökkentsék a halálozási arányt a harmadik világban, amely főként a gyermekeket érinti.

A program hazai civil nagykövete Jakupcsek Gabriella, aki maga is többször járt Afrikában, többek között bejárta Kongó nyomornegyedeit is, következőképpen vélekedik a gyűjtési akcióról: „Afrikában a saját bőrömön is megtapasztaltam a nehéz körülményeket, a helyzeteket, amelyben emberek, gyermekek élnek, és a vízhiányt vagy a fertőzött vizet, amely életeket vesz el. Magyarországon mi általában egyáltalán nem foglalkozunk azzal, hogy a víz mennyire fontos dolog. Egy zuhanyzással annyi vizet használunk el, mint amennyi egy afrikai gyermek egész napi szükséglete. Ebben a programban pedig konkrétan emberek életét menthetjük meg csupán egy pici odafigyeléssel. Miért ne tegyük hát meg?"

http://www.pg.com/en_US/index.shtml

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük