2022.05.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Többfunkciós magyar busz debütál a BUSEXPO-n

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/79487"><img class="image image-_original" src="/files/images/credo%20(1).jpg" border="0" width="476" height="640" /></a></span>A legnagyobb külföldi gyártók (lásd: <a href="http://euroastra.hu/node/79013">http://euroastra.hu/node/79013</a>) mellett a hazai autóbuszgyárak is meghatározóak a magyar piacon; a 100 százalékban magyar tulajdonú Kravtex-Kühne Csoport is premierrel készül az április 23-i BUSEXPO-ra. <p> 

A legnagyobb külföldi gyártók (lásd: http://euroastra.hu/node/79013) mellett a hazai autóbuszgyárak is meghatározóak a magyar piacon; a 100 százalékban magyar tulajdonú Kravtex-Kühne Csoport is premierrel készül az április 23-i BUSEXPO-ra.

 

A legnagyobb külföldi gyártók (lásd: http://euroastra.hu/node/79013) mellett a hazai autóbuszgyárak is meghatározóak a magyar piacon; a 100 százalékban magyar tulajdonú Kravtex-Kühne Csoport is premierrel készül az április 23-i BUSEXPO-ra.

 

A győri Credo autóbuszgyár a kiállításon mutatja be először új, többfunkciós helyközi autóbuszát, a Credo Inovell 12 kétszárnyú, megnövelt szélességű utasajtóval rendelkező változatát, bizonyítva ezzel, hogy a magyar buszgyártásnak is helye van a szektorban.

 

A Credo évek óta a legnagyobb magyar autóbuszgyártó vállalat és meghatározó szereplője a szektornak, hiszen tavaly átadták az ezredik buszt, amely a legnagyobb értékesített volumen Magyarországon az Ikarus óta. Az elmúlt években körülbelül 15 százalékra nőtt a Credo buszok részaránya a Volán társaságok flottájában, mára az ország összes Volán társaságánál közlekednek a cégcsoport hazai gyártmányú buszai. A Kravtex-Kühne Csoport 2009 óta minden évben új modelleket, illetve termékvariánsokat mutatott be, ezzel is mutatva, hogy a hazai szektorban is folyamatos fejlesztések történnek és nem maradunk le a külföldi vetélytársaktól.

 

Az idei BUSEXPO-ra is újdonsággal készült a magyar vállalat: most mutatja be a nagyközönségnek először a Credo Inovell 12 kétszárnyú, dupla szélességű utasajtóval felszerelt változatát, amely egy teljesen új termékvariáns. A jármű a komfortos utastér és a gyors utascseréhez igazított ajtónyílás miatt elővárosi és közepes távú belföldi forgalomra is alkalmas. Az üzemeltetők számára ez azt jelenti, hogy több, eltérő kategóriájú járművet is kiválthatnak az új Inovell-el, ami nagyban megkönnyítheti a forgalomszervezést.

 

 „Magyarországon a helyközi kategóriában értékesítik a legtöbb új autóbuszt. Mivel az Inovell a szegmensben versenyző egyetlen hazai gyártmányú termék, így őszintén bízunk benne, hogy hamarosan országszerte találkozhatnak majd vele az utasok" – mondják a cégcsoport szakemberei.

 

A Kravtex-Kühne Csoportnál egyébként javában zajlik az Euro 6-os Credo buszok fejlesztése, így már idén bemutatkozhatnak a csúcstechnológiás erőforrásokkal szerelt járművek is.

 

Április 23-án tesztelhetők a legújabb fejlesztésű járművek. (lásd: http://euroastra.hu/node/78732)

 

A BUSEXPO szakmai konferencián olyan előadók beszélnek az iparág legégetőbb kérdéseiről, mint dr. Völner Pál, a NFM infrastruktúráért felelős államtitkára, Vitézy Dávid, a BKK Zrt. vezérigazgatója vagy Dr. Sárközi György, a VOLÁN Egyesülés elnöke. Szó lesz a magáncégek megjelenésének lehetőségeiről a helyközi személyszállításban, de megvitatják azt is, mennyire nehéz a turistabuszok közlekedése a fővárosban.

 

A BUSEXPO kiállítására a belépés ingyenes.

 

2014. április 23.

BUSEXPO

Drivingcamp Hungary, Zsámbék

http://busexpo.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.