Tíz százalékkal, 13 milliárd fontra nőtt az Aviva európai régiójának díjbevétele az előző év hasonló időszakához képest, a hosszú távú megtakarításokból származó bevétele pedig ennél is nagyobb mértékben, 12%-kal növekedett a harmadik negyedévben.

 

Tíz százalékkal, 13 milliárd fontra nőtt az Aviva európai régiójának díjbevétele az előző év hasonló időszakához képest, a hosszú távú megtakarításokból származó bevétele pedig ennél is nagyobb mértékben, 12%-kal növekedett a harmadik negyedévben.

A 2007 óta bekövetkezett gazdasági változások hatással voltak az Aviva piacaira is, a lakosságnak kevesebb a szabadon felhasználható pénze, hiszen a megnövekedett kamatterhek miatt többet kell hiteltörlesztésre fordítania, és a bizonytalannak ítélt gazdasági környezetben nagyobb szükségét érzi a hosszú távú megtakarításoknak is. A biztosítók, így az Aviva is új tulajdonosi elvárásokkal néznek szembe, a nagy profitelvárások helyébe a biztonságos kockázatkezelés és a kedvező díjbevétel léptek. Mindezek mellett a szigorúbb szabályozói elvárásokat is teljesíteni kell a hamarosan életbelépő Szolvencia II. kritériumoknak megfelelően. 

„A harmadik negyedévben az Aviva tovább tudta növelni értékesítését mind az élet, mind a nem életbiztosítási piacon, és ezzel tovább erősítette piaci pozícióját" – hangsúlyozta Andrew Moss, az Aviva Csoport vezérigazgatója.

A gazdasági és szabályozói változásokra való válaszul az Aviva 2010 első felében átgondolta stratégiáját annak érdekében, hogy ügyfelei és részvényesei számára valódi értéket teremtsen. Ennek szellemében növeli elkötelezettségét a kiemelkedő fejlődési lehetőséget kínáló piacok felé, és mind élet, mind pedig vagyonbiztosítási területeit erősíteni kívánja.  

Az Aviva nemrégiben elvégzett egy Európa 27 országára kiterjedő nyugdíjhiány-kutatást annak érdekében, hogy számszerűsítse a várható nyugdíjhiány mértékét. Az 1900 milliárd eurós éves hiány jól érzékelteti az európai nyugdíjcélú öngondoskodási piac mértékét. Felhasználva a nyugdíjcélú megtakarításokban szerzett szakértelmét, az Aviva együttműködik az európai bizottsággal és a helyi hatóságokkal annak érdekében, hogy kézzelfogható megoldásokat dolgozzanak ki a fenyegető nyugdíjhiány hatékony kezelésére. A kutatás eredményeiből készült tanulmányt Magyarországon is kiadta a cégcsoport „Az ajtók záródnak? – A nyugdíjhiány számszerűsítése Európában és Magyarországon" címmel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük