A Testvérest, a Nézőművészeti Kft saját előadása Scherer Péter rendezésében január 22-én, vasárnap 20 órától lesz látható.

 

A Testvérest, a Nézőművészeti Kft saját előadása Scherer Péter rendezésében január 22-én, vasárnap 20 órától lesz látható.

 

Mindjárt 40 leszel. Mit tudsz felmutatni?

Végre közelében vagy a kamaszkori álmaidnak, sok munkával itt egy nagykoncert a Barba Negrában, ami biztosan feltesz a rocktörténeti térképre. Közben meghal a tesód, nála több évet még soha nem éltél le együtt senkivel. És elnézve ezt a mostani csajodat, aki nem tudja mi az a loop, meg a cuvé, nem is lesz még egy ilyen valaki. Persze Sacika jókor ölel, és jókor ordít, ami talán több mint magányosan meghalni álmok és célok nélkül. De nehogy már meghatódjunk önmagunktól, inkább szóljon a rock'n roll és irány a patológia!

 

Játsszák:

Katona László

Scherer Péter

Simkó Kati

Jelmez: Pirityi Emese, Dramaturg: Gyulay Eszter, Dalszöveg: Molnár Gusztáv

Zene: Katona László és Molnár Gusztáv

Rendező: Scherer Péter

 

„Gyulay Eszterrel szoktunk beszélgetni a következő előadásunk témáiról, és nagyon hamar kiderült, hogy ebben a testvér-kérdésben mindketten személyesen is érintettek vagyunk. Ráadásul nem sokkal korábban olvastam Arthur Miller Alku című drámáját, ami fantasztikus darab, és pont ezt a témát járja körbe. Hogyan lehetséges az, hogy két testvér ugyanabban a családban nő fel, ugyanolyan közegben, elvileg ugyanazt a szeretetet és törődést kapják, de mégis nagyon különbözőképpen alakulhat a sorsuk. Hogy valaki mennyire lesz sikeres, vagy mennyire csúszik meg az életében, az pusztán genetikai kérdés? Esetleg az is számít, hogy első gyerek-e vagy második gyerek? Hogy mennyire figyelnek oda, mennyire készek a szülők arra, hogy fogadjanak egy csecsemőt?" (Scherer Péter az előadásról)

 

A Nézőművészeti Kft-t 2009-ben alapította Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László és Gyulay Eszter, akikhez 2012-ben csatlakozott Kovács Krisztián. A Nézőművészeti egy független társulat, rendszeresen készítenek közös előadásokat a Szkéné Színházzal és a Manna Kulturális Egyesülettel, láthatóak előadásaik a Thália Színházban és a Centrál Színházban is. A B32 Galéria és Kultúrtérben többször játszották sikerrel A gondnok című előadásukat.  A Testvérest kifejezetten ide, a B32-be készült, izgalmasan használja a tér adta lehetőségeket.

 

2017. január 22. 20:00  – Bemutató

TESTVÉREST

(a színészek improvizációi alapján)

További előadás: február 24.

B32 Galéria és Kultúrtér

Budapest, Bartók Béla út 32.

 

https://hu-hu.facebook.com/B32kulturter

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük