900 négyzetméternyi irodában 0-24 órás diszpécserközpont is lesz – Elsődleges döntési szempont volt a bérleti díjon túl a reptér és az M0 körgyűrű közelsége.

 

900 négyzetméternyi irodában 0-24 órás diszpécserközpont is lesz – Elsődleges döntési szempont volt a bérleti díjon túl a reptér és az M0 körgyűrű közelsége.

 

Új bérlő költözik a főváros úgynevezett reptéri folyosóján elhelyezkedő Laurus Irodaházakba: július elsejétől mintegy 900 négyzetméternyi területet foglal el a komplexumban a légi-, vasúti és víziközlekedési balesetek független szakmai vizsgálatát végző Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ). A szervezet döntésében a kedvező ár/érték arány mellett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és az M0 körgyűrű gyors megközelíthetősége játszotta a legfontosabb szerepet.

Új bérlő költözik július elsején a Laurus Irodaházakba: a légi-, vasúti és víziközlekedési balesetek független szakmai vizsgálatát végző Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) közel 900 négyzetméternyi irodaterületet bérel a főváros repülőtéri folyosóján található irodakomplexumban. „Szervezetünk a korábbinál gazdaságosabb elhelyezési lehetőséget keresett, ugyanakkor elsődleges szempont volt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, illetve az M0 körgyűrű közelsége, gyors megközelíthetősége" – mondta dr. Becske Loránd, a KBSZ főigazgatója. Közlése szerint mindez azért elsőrendű fontosságú, hogy a balesetvizsgálók a lehető leghamarabb érjenek el az adott esemény helyszínére, amely mindaddig nem szabadítható fel, amíg a KBSZ szakemberei nem végeznek a helyszíni szemlével.

„Egy-egy baleset miatt sokszor az is előfordulhat, hogy teljesen leáll egy országos jelentőségű vasútvonal, vagy éppen vesztegel egy kényszerleszállást végrehajtott repülőgép, ezért mindenképpen cél, hogy munkatársaink gyorsan juthassanak ki a városból, illetve a helyszínre vezető utat is mielőbb megtehessék. Mindezt elősegíti a Laurus Irodaházak kedvező elhelyezkedése" – magyarázza a főigazgató. Hozzáteszi: mivel irodájukban 0-24 órás diszpécserszolgálat is működik majd, fontos szempont volt, hogy az irodaház a szünet nélküli munkarendhez szükséges feltételeket is megteremti. Így például 24 órás recepció/biztonsági szolgálat is működik az épületben, míg a bérleményen belül két pihenő szoba, illetve zuhanyzó áll a készenlétes, illetve a helyszínelésből éjszaka visszaérkező dolgozók rendelkezésére. Számos másik irodaháznál problémát okozott volna az egyedi magasságú helyszínelő autók parkolóházi elhelyezése, ami a Laurus Irodaházakban szintén megoldható.

„Nagy öröm számunkra, hogy ilyen jelentős feladatot végző szervezetet üdvözölhetünk bérlőink körében. Úgy véljük, hogy a KBSZ érkezése is alátámasztja a budapesti irodapiacon belül a repülőtéri tengely felértékelődését" – véli Vuk Ágnes, a Laurus Irodaházak projektigazgatója. A terület nagy előnye az ország kereskedelmi ütőerének számító Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérhez, illetve a belvároshoz való egyenlő közelség, a repülőtéri kapcsolat szükségessége pedig számos bérlő számára újra fontos szemponttá válik. Szintén kedvezően hathat a lokáció népszerűségére a környezet dinamikus fejlődése, a Határ úti metró- és buszmegálló környékének teljes rekonstrukciója. A hármas metró vonalának tervezett felújítása pedig az amúgy is széles körű tömegközlekedési kapcsolatok további minőségjavulását hozhatja.

A 2011-ben átadott Laurus Irodaházak a budapesti irodapiac egyik meghatározó területi térségének, a dinamikusan fejlődő repülőtéri tengelynek a zászlóshajója, a főváros egyik legmodernebb irodai épületegyüttese. Az irodaház a fenntarthatóság, az energiahatékonyság és a környezetvédelem szellemében épült, az olyan ritka épületek egyike az országban, amely megszerezte a BREEAM „very good" post construction nemzetközi minősítést. A Dél-Pest szívében elhelyezkedő „A" kategóriás irodakomplexum három különálló épületben összesen mintegy 13 990 négyzetméter irodaterületet, és 1 000 négyzetméter utcára nyíló kereskedelmi területet kínál a bérlők számára. A kerékpárral is könnyen megközelíthető irodaház a Határ úti tömegközlekedési csomópont mellett helyezkedik el, egyaránt 10 percnyire a belvárostól, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptértől. A Laurus Irodaházak emberközpontú, újító megoldásaival és tudatosan tervezett zöld környezetével Budapest egyik legjobban megközelíthető, kiváló szolgáltatásokat nyújtó irodakomplexuma, amely élhető, egészséges és hatékony munkakörnyezetet biztosít.

 

A Közlekedésbiztonsági Szervezetet (KBSZ) 2006. január 1-jével hozta létre a magyar kormány a vonatkozó európai uniós irányelveknek eleget téve, a légi- a vasúti és a víziközlekedési események független szakmai vizsgálatára. A szervezet feladata, hogy e három közlekedési alágazatban minden egyéb érintett szervezettől, hatóságtól függetlenül, kizárólag szakmai szempontok alapján kivizsgálja a balesetek okait, és az ezekből levonható tanulságokat figyelembe véve javaslatokat tegyen a jövőbeni hasonló esetek megelőzése érdekében.  A KBSZ a tevékenységét törvényi szabályozás, illetve a légiközlekedés területén uniós rendelet, valamint a vonatkozó egyéb nemzetközi előírások, egyezmények alapján végzi. A Szervezet balesetvizsgálói magasan képzett szakemberek, akik szakmai alapképzettségük mellett nemzetközi tanfolyamokon sajátítják el a balesetvizsgálat alapjait, legújabb módszereit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük