2023.szeptember.26. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új címkenyomtatók, amelyekről telepítő CD nélkül automatikusan indul a szoftver

7 perc olvasás
<p><em><span class="inline inline-left"><a href="/node/23391"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Brother%20PT-1230PC.thumbnail.jpg" border="0" alt="Brother PT-1230PC" title="Brother PT-1230PC" width="100" height="74" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Brother PT-1230PC</strong></span></span>A legtöbben azt gondolják, hogy az eddigi kézi és asztali feliratozó készülékek billentyűzetével a címkenyomtatás nem lehet kellően gyors, vagy nem lehet elég kreatív. A legújabb, forradalmi technológiával rendelkező Brother P-Touch-1230PC és Brother P-Touch-2430PC címkenyomtató azonban gyorsaságban és kreativitásban is verhetetlen, ezért a legmagasabb felhasználói elvárásoknak is mindenben megfelel.</em><br />

brother pt-1230pcBrother PT-1230PCA legtöbben azt gondolják, hogy az eddigi kézi és asztali feliratozó készülékek billentyűzetével a címkenyomtatás nem lehet kellően gyors, vagy nem lehet elég kreatív. A legújabb, forradalmi technológiával rendelkező Brother P-Touch-1230PC és Brother P-Touch-2430PC címkenyomtató azonban gyorsaságban és kreativitásban is verhetetlen, ezért a legmagasabb felhasználói elvárásoknak is mindenben megfelel.

brother pt-1230pcBrother PT-1230PCA legtöbben azt gondolják, hogy az eddigi kézi és asztali feliratozó készülékek billentyűzetével a címkenyomtatás nem lehet kellően gyors, vagy nem lehet elég kreatív. A legújabb, forradalmi technológiával rendelkező Brother P-Touch-1230PC és Brother P-Touch-2430PC címkenyomtató azonban gyorsaságban és kreativitásban is verhetetlen, ezért a legmagasabb felhasználói elvárásoknak is mindenben megfelel.

 

   Bár a CD- és DVD-feliratozásnak, valamint a hétköznapi, használati tárgyak jelölésének sokak szerint még ma is a legegyszerűbb módja az alkoholos filc, vagy a tintaceruza, ezeknek a viszonylag olcsó módszernek megvan az a hátránya, hogy pár nap múlva a felirat elmosódik, vagy két nappal később magunk sem tudjuk elolvasni kézírásunkat.

Ha általában profi megoldásokat használunk, és ilyet keresünk a feliratozásban és jelölésben is, akkor célszerű feliratozásra címkenyomtatót használhatunk. Ha valaki kedveli a profi megoldásokat annak azt ajánljuk, hogy az alapmodellekkel való kísérletezés helyett a Brother csúcstechnológiát jelképező legújabb címkenyomtatói közül válasszon.

A Brother PT-1230PC és Brother PT-2430PC címkenyomtatók ugyanis bármely asztali PC-re, vagy laptopra gyorsan és biztonságosan csatlakoztathatók és használatuk előtt még csak szoftvert sem kell telepítnünk hozzájuk. Az USB kábel csatlakoztatása után a készülékekbe beépített Brother P-touch Editor Lite szoftver automatikusan indul, ráadásul magyarul!

"A két professzionális címkenyomtatóhoz fogható jelenleg nincs a magyar piacon. A Brother PT-1230PC és Brother PT-2430PC címkenyomtatókat először 2008 novemberében, a budapesti Digitál Expo-n mutatta be a szakmai közönségnek a Brother legnagyobb magyarországi disztribútora, a Digitáltechnika Kft." – mondta el Kaproncai Tamás, a Digitáltechnika kereskedelmi igazgatója. – "A szakmabeliek szerint is csinos és nagy tudású készülékek 2009 januárjától kerültek forgalomba."

A címkenyomtatók márkanevében szereplő első két szám a készülékekben használható nyomtató szalagok szélességére utal. A Brother PT-1230PC készülékkel 3,5 / 6 / 9 / 12 milliméteres szalagokra nyomtathatunk feliratokat, míg a nagyobb méretű Brother PT-2430PC-be ezek mellett a 18 és 24 milliméteres szalagok kazettái is beleférnek.

A nagyobb szalag választék mellett a Brother PT-2430PC annyiban is többet tud kisebb társánál, hogy nem csak gombnyomásra, kézi üzemmódban képes elvágni a szalagokat, hanem a szerkesztőprogramban beállított távolságban a nyomtatott szöveg után automatikusan elvágja a szalagot – vagyis, nagyobb mennyiségű nyomtatandót, akár egy teljes évfolyam névsort, vagy egy party meghívotti listáját is „ráküldhetjük" a címkenyomtatóra egyszerre. Míg mi ebédelünk, a Brother PT-2430PC elvégzi a rá bízott feladatot, szorgalmasan kinyomtatja és felaprítja a feliratokat.

brother p-touch-2430pcBrother P-Touch-2430PCA fehér színű, nagyobb méretű Brother PT-2430PC (amely a korábbi Brother PT-2420PC-t váltja le) 188×112×66 milliméter méretű, súlya a szükséges (és nem mellékelt) 6 darab ceruza elem nélkül 600 gramm, de ha nem akarunk drága telepekre hosszú távon sokat költeni, akkor használhatjuk az induló csomagban mellékelt 24 V-os AC hálózati adapterről is.

A Brother PT-1230PC kicsivel kevesebbet tud ugyan, de a maga 158×112×53 milliméteres méretével, és 400 grammos súlyával akár egy zakózsebben is elfér. 6 darab AAA-s elemmel, vagy hálózati adapterrel működik, az induló csomag azonban a kedvező ár miatt az adaptert nem tartalmazza.

Az induló csomag mindkét készülék esetén tartalmaz még 1db 5m hosszú TZ-231 szalagot, valamint egy USB kábel is, amivel bármely számítógéphez csatlakoztathatjuk a készüléket, magára a készülékre pedig 2 év garanciát vállal a gyártó.

Mindkét készülékbe a Brother TZ szalagtípusainak (megfelelő méretű) teljes kínálatából választhatunk. A gyártó kínálatában számos, különféle felületű, bevonatú és erősségű kellékanyag található, a PT-1230PC és a PT-2430PC a TZ szalagok hátuljára „ír", a szalagok lamináltak, így a feliratok hosszas használat után sem kopnak le.

A készülékek beépített vágójával a PT-1230PC esetében manuálisan, a PT-2430PC esetében manuálisan vagy automatikusan választhatjuk le a kimenetre érkezett címkét. Egy szalag mintegy 8 méter anyagot tartalmaz, ami mintegy 100 darab tízkarakteres felirathoz elegendő.

A címkenyomtatók önmagukban nem, bármelyik asztali PC-ről, vagy laptopról viszont nagyon gyorsan, kényelmesen és könnyedén használhatók. USB kábellel csatlakoztathatók a PC-hez, akárcsak a digitális fényképezőgépek. Nincs azonban szükség arra, hogy használatuk előtt szerkesztő programot töltsünk le a számítógépre, mert a címkenyomtatók szoftvere már tartalmazza a Brother P-Touch Editor Lite szoftvert, amely a készülék csatlakoztatásakor automatikusan, ráadásul magyar nyelven indul el.

Ennek előnye, hogy címkenyomtatónk bárhol, bármikor, bármilyen számítógépen azonnal elindul és könnyedén dolgozhatunk vele. Igényesebbek természetesen letölthetik a Brother szerviz honlapjáról a nagyobb tudású, ingyenes szerkesztő programokat, amelyek segítségével még magasabb szinten szerkeszthetjük meg a kinyomtatandó feliratot, címkét. Ebben az esetben a készülékek hátulján lévő kapcsolót EL (Editor Lite) állásból ajánlott E (Editor) állásba kapcsolni.

A címkenyomtatókban lévő Editor Lite szerkesztő program nagy előnye a gyorsaság mellett a biztonság. A címkenyomtató „agyába" égetett szerkesztő szoftverek ugyanis garantáltan nem tartalmaznak semmiféle vírust. Behozhatatlan előny a gyorsaság is, kedvenc laptopunkkal és egy Brother PT-1230PC-vel, vagy PT-2430PC-vel felszerelkezve ugyanis, akár a kert végében is kényelmesen és gyorsan feliratozhatjuk a szőlőkarókat, vagy egy rendezvényen az utolsó pillanatban is gyorsan kiegészíthetjük a meghívottak listáját.

A szerkesztő programoknak köszönhetően gyakorlatilag csak a fantáziánk szab határt annak, hogy a feliratokhoz milyen betűtípust válasszunk, és milyen méretben. Az igényesen szerkesztett szöveg tetszés szerint kombinálható különböző ábrákkal, piktogramokkal, vagy akár fotókkal is, mert a Brother TZ szalagokra nagyon szép, sima kontúros olvasható címkéket nyom a 180 dpi-s hőnyomtató, a feliratra pedig fóliaréteget is rögzít, így a laminált címkék sokáig épek maradnak és kellően ellenállnak még a nedvességnek is.

A feliratok hátoldala öntapadós, könnyen felragasztható például dossziék oldalára, dobozra, mappákra, polcok szélére és bármilyen helyre, ahova csak kívánjuk. Egy kazetta ára 4.000 forint körül van, ami úgy 100-160 címkére lesz a gyakorlatban elegendő, a költség így címkénként 25-40 forint körül alakulhat. A szalag szélességétől, speciális jellegétől (ruha, vízálló, szupererős) és kiszereléstől függően természetesen változhat az ár.

A számítógéphez köthető, szerkesztő szoftver telepítése nélkül is azonnal indítható új P-Touch címkenyomtatók tudásukhoz képest nem drágák. A Brother PT-1230PC 15.000, a Brother PT-2430PC 24.960 forintért kapható a Digitáltechnika Kft. webáruházában, a készülékeknek pedig nem csak irodában és műhelyben vehetjük nagy hasznát, hanem az élet számtalan területén, így akár a kereskedelemben, logisztikában, oktatásban, gyógyításban, kertészkedésben, de akár otthon is, és még csak a szerkesztő szoftver telepítésével sem kell bajlódnunk.

http://www.brother.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.