Új elnökséget választott legutóbbi közgyűlésén a Magyar Lízingszövetség. A taglétszám elmúlt egy év során tapasztalt jelentős növekedéséhez igazodva az elnökség 5-ről 7 tagúra bővült.

 

Új elnökséget választott legutóbbi közgyűlésén a Magyar Lízingszövetség. A taglétszám elmúlt egy év során tapasztalt jelentős növekedéséhez igazodva az elnökség 5-ről 7 tagúra bővült. A Szövetség új elnöke az eddigi alelnök, Mészáros György, az Erste Leasing vezérigazgatója, a szövetség alelnöke – és egyben az Etikai bizottság vezetője – Galambos Tibor, a CIB Lízing vezérigazgatója lett.

Az elnökség tagjai: Dr. Dunavölgyi Mária, az OTP Lakáslízing Zrt. vezérigazgatója, Domonkos András, a szegedi központú Lombard Lízing vezérigazgatója, Gáti Tamás, a szövetség flottabizottságának vezetője, a flottafinanszírozással foglalkozó Leaseplan vezérigazgatója, Fejes László, a személy- és haszongépjárművek finanszírozásával foglalkozó MKB-Euroleasing vezérigazgatója, valamint Révész Tamás, a szövetség korábbi elnöke, az elsősorban személygépjármű-finanszírozással foglalkozó Budapest Autófinanszírozási Zrt. vezérigazgatója.

A kibővült elnökség összetétele lehetővé teszi az egyes részterületek hatékonyabb képviseletét is. Mészáros György, a Lízingszövetség elnöke kiemelte: „A szektor számára a legfontosabb a szabályozási környezet stabilizálása, illetve az egyes finanszírozási formák közötti ma még fellelhető megkülönböztetések megszüntetése. Utóbbi területen már történtek pozitív lépesek, ilyen volt például az Áfa-szabályozás kérdése is."

A Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetsége 1991-ben, 12 lízingcég részvételével alakult. Az elmúlt 16 évben a lízingpiac jelentős növekedésen ment keresztül, s a Szövetségnek jelenleg 52 finanszírozó cég, és 25 pártoló vállalkozás a tagja. Finanszírozási volumen tekintetében a Szövetség a teljes lízingpiac több mint 90 százalékát képviseli. 2007-ben a tagok összesen több mint 1100 mrd forintot helyeztek ki, ezzel a teljes finanszírozott portfolió értéke meghaladja a 2.000 mrd forintot.

 A Szövetség 11 szakterületen működő bizottságának munkájában több mint 200 szakember vesz részt. Az érdekképviseleti munka mellett szakmai rendezvényeket is szervez, valamint on-line szolgáltatásokat nyújt tagjai számára.

A Szövetség tagja a Leaseurope-nak, az európai lízingszövetségek szervezetének.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük