A magyar szépségápolási piacon is megjelenik a német söriparban ismert tisztasági törvény mintáját követő újszerű koncepciójával a CD nagy múltú német kozmetikai márka. A hazánkban most bevezetett CD Reinheitsgebot jelölés garantálja a fogyasztók számára, hogy a termékek nem tartalmaznak parabént, szilikont, ásványi olajat, mesterséges színezéket, illetve állati összetevőt. A külön jelzéssel ellátott CD dezodorokban előbbiek mellett alumíniumsó sem található.

A magyar szépségápolási piacon is megjelenik a német söriparban ismert tisztasági törvény mintáját követő újszerű koncepciójával a CD nagy múltú német kozmetikai márka. A hazánkban most bevezetett CD Reinheitsgebot jelölés garantálja a fogyasztók számára, hogy a termékek nem tartalmaznak parabént, szilikont, ásványi olajat, mesterséges színezéket, illetve állati összetevőt. A külön jelzéssel ellátott CD dezodorokban előbbiek mellett alumíniumsó sem található.

A CD 3300 fogyasztó megkérdezésével végzett felmérése szerint a vásárlók részéről egyre erősebb az igény az olyan szépségápolási cikkek iránt, amelyek mentesek a vitatott összetevőktől, ezt a választási lehetőséget adják meg számukra a CD Reinheitsgebot jelzéssel ellátott termékek.

Teljesen új, a magyar szépségápolási piacon szokatlan koncepciót vezet be Magyarországon a CD nagy múltú német kozmetikai márka: a német söriparban ismert tisztasági törvény (Reinheitsgebot) mintáját követő CD Reinheitsgebot garanciát jelent a fogyasztók számára, hogy a termékek mentesek a vitatott összetevőktől. A Németországban négy éve sikeresen bevezetett koncepció lényege, hogy alternatívát nyújtson azon fogyasztók számára, akiknek fontos, hogy az általuk használt szépségápolási és kozmetikai termékekben ne legyenek olyan alapanyagok, amelyek egészségre gyakorolt vélt hatását az elmúlt időszakban viták övezték.

„A CD Reingheitsgebot jelöléssel ellátott termékek garantáltan nem tartalmaznak ásványi olajat, parabént, szilikont, mesterséges színezőanyagot és PEG-eket. A jelzés magyarországi bevezetésével megteremtjük a tudatos választás lehetőségét azon magyar fogyasztók számára, akik kiemelten figyelnek az általuk használt szépségápolási, kozmetikai termékek összetételére, és akiknek fontos, hogy természetközeli termékeket használjanak" – mondja Stefan Mulder, a CD termékeket gyártó LF Europe marketing alelnöke. Mivel a CD Reinheitsgebot logóval ellátott termékek mentesek az állati eredetű összetevőktől is, így a vegán életmód előírásainak is megfelelnek. A dezodorok esetében pedig az elmúlt időszakban leginkább vitatott alumíniumsó használatát is mellőzi a CD, ezt külön címke jelzi az érintett termékek csomagolásán.

Erősödő fogyasztói tudatosság

A CD négy éve indította el a német szépségápolási piacon az innovatív CD Reinheitsgebot koncepcióját, amely igen pozitív fogadtatásra talált az ottani vásárlók részéről. „Egy 3300 fogyasztó megkérdezésével végzett kutatásunkból az derült ki, hogy a vásárlók egyre nagyobb százaléka választana szívesebben olyan terméket, kozmetikumot, amely teljesen mentes azoktól az összetevőktől, amelyek egészségre gyakorolt hatása vita tárgyát képezi. Ezért döntöttünk úgy, hogy megteremtjük számukra azt a lehetőséget, hogy ilyen termékeket vásárolhassanak" – magyarázza Stefan Mulder.

A felmérés szerint a kozmetikai termékek összetevői közül leginkább az ásványi olaj, a szilikon és a mesterséges színezőanyagok foglalkoztatták a fogyasztókat, illetve az állati eredetű alapanyagok. A megkérdezettek 79 százaléka inkább olyan terméket választana, amely mentes a mesterséges színezékektől, 73 százalék azokat a termékeket kedveli jobban, amelyekben nincs ásványi olaj, 71 százalék a szilikonhoz áll hasonlóan, míg szintén 71 százalékuk választana inkább olyan terméket, amelyben nincs állati eredetű összetevő.

Folyamatos termékfejlesztés

Ezek az összetevők a vásárlók által nekik tulajdonított szintetikus és petrolkémiai tulajdonságaik miatt mondhatók vitatottnak, azonban teljesen jogszerű a használatuk az európai kozmetikai rendelet szerint. Az általános fogyasztói közvélekedés azonban kritikus velük szemben a vélt egészségre gyakorolt hatásuk vagy allergén tulajdonságuk miatt, illetve gyakori az a vélekedés is, hogy kevésbé környezetbarátok, mint a természetes alapanyagok. „A CD folyamatosan nyomon követi a fogyasztók vitatott összetevőkkel kapcsolatos vélekedését és preferenciáit, ezek alapján pedig már többször módosította a termékeinek összetételét" – hangsúlyozza Stefan Mulder. Elmondta: a CD Reinheitsgebot 2011-es németországi bevezetésekor az ásványi olajok, a szilikon, a mesterséges színezőanyagok és az állati eredetű összetevők használatát szüntették be a CD Reinheitsgebot jelzéssel bíró termékeknél, 2012 óta pedig a parabének használatát mellőzik teljesen, míg 2014-ben a CD teljes termékpalettája PEG-mentessé vált.

A söripar szolgáltatott mintát

A sörfőzés történetének talán legfontosabb állomása az 1516-ban Bajorországban kiadott Német Tisztasági Törvény (Reinheitsgebot). Az előírás szerint a sörfőzéshez csak a négy alapanyag, a maláta, a víz, a komló és az élesztő használható. Ezen a filozófián csavart egyet a CD, amikor megalkotta a CD Reinheitsgebot jelölését, hiszen ez esetben a logó azt mutatja, hogy mely összetevőket nem tartalmaznak a logóval ellátott termékei.

 

Egy „tiszta" sikersztori – a CD márka története. Több mint 50 évvel ezelőtt, 1961-ben indult a CD márka története Németországban az első áttetsző – borostyánsárga színű, friss illatú – szappan bemutatásával. Erre a sikertermékre alapozva az évek során a CD összeállított egy komplett testápolási termékcsaládot, amely tusfürdőket, testápolókat, fürdőtermékeket és dezodorokat tartalmaz. A brand küldetése a kezdetektől fogva az volt, hogy gyengéd ápolást nyújtson gondosan kiválogatott növényi kivonatok segítségével. A márka fejlesztői nem ambicionálták, hogy folyamatosan a legújabb összetevőket használják, a prioritás mindig az volt, hogy hatásosan kombináljanak néhány jól bevált, bőrbarát összetevőt. A természetközelinek pozícionált testápolási brand 2011-ben indította el a CD Reinheitsgebot tisztasági filozófiát. Mára a CD Reinheitsgebot jelzést viselő termékek nem tartalmaznak ásványi olajakat, szilikont, parabéneket, mesterséges színezékeket és állati eredetű összetevőket. Emellett, a CD elkötelezett az állati tesztelést helyettesítő alternatív tesztelési módszerek kutatása mellett is. A CD mottója régen és most is az, hogy „a kevesebb több".

www.cd-koerperpflege.de

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük