A NETLOCK két beléptető kaput adott át az Óbudai Egyetem részére tanulmányi célokra, amelyek segítségével a hallgatók különféle azonosítási megoldásokat ismerhetnek meg a gyakorlatban.

 

A NETLOCK két beléptető kaput adott át az Óbudai Egyetem részére tanulmányi célokra, amelyek segítségével a hallgatók különféle azonosítási megoldásokat ismerhetnek meg a gyakorlatban.

 

A hazai szellemi tőke versenyképességének növeléséhez kulcsfontosságú, hogy az iskolapadokból kikerülő fiatalok átfogó ismeretekkel rendelkezzenek szakmájuk legfrissebb technikai vívmányairól és legmodernebb megoldásairól is, és képesek legyenek azokat a gyakorlati életben is hatékonyan alkalmazni. Különösen fontos ez olyan gyorsan fejlődő területek esetén, mint például az informatika vagy a műszaki tárgyak. Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának hallgatói a NETLOCK hozzájárulásának köszönhetően immár az RFID és NFC azonosítási megoldások megismerése során is a legújabb technológiákat tanulmányozhatják.

 

A vállalat két, a kutatás-fejlesztési és minőségbiztosítási folyamatok során alkalmazott forgóvillás beléptető kaput és központi vezérlő egységet adott át az egyetemnek, amelyeket összesen négy darab érintésmentes RFID és NFC olvasóval szereltek fel. Az átadott berendezése összértéke körülbelül hárommillió forint.

 

„Ezek az eszközök lehetőséget biztosítanak a hallgatók számára, hogy testközelből ismerhessék meg az RFID beléptető kapuknál felmerülő nehézségeket és biztonsági problémákat, illetve azok lehetséges megoldásait. Reményeink szerint ezek az ismeretek is hozzájárulnak ahhoz, hogy az egyetemet elvégző fiatalok még színesebb és gyakorlatiasabb tudással rendelkezzenek, mind az elektronikus azonosítási megoldások, mind a kapcsolódó biztonsági technológiák területén" – foglalta össze Pető Ferenc, a NETLOCK Kft. projektvezetője, aki maga is oktat az egyetemen.

 

Az Óbudai Egyetem hallgatói 2012 szeptembere óta választhatják az „Elektronikus azonosítás biztonsági megoldásai" tantárgyat, amelyen keresztül a NETLOCK szakembereinek segítségével ismerkedhetnek meg az elektronikus azonosítás legújabb fejlesztéseivel. A diákok a vállalat saját fejlesztésű, intelligens CityPass kártyarendszerének példáján keresztül tanulhatnak, amelyet Magyar Termék Nagydíjjal és Magyar Innovációs Nagydíjjal is kitüntettek.

 

A tantárgy óráin minden félévben teltházas a részvétel, emellett a NETLOCK munkatársai konzulensi tevékenységgel és egyéb szakmai problémákhoz és szakdolgozati témákhoz kapcsolódó kérdések megválaszolásával is segítik a hallgatókat. A vállalat az egyetemen működő önszervező csoportokat is támogatja megbízásokkal különböző, informatikai biztonsággal kapcsolatos vizsgálatokra, továbbá a kooperatív képzés keretében mélyebb ismeretek megszerzésére is lehetőséget biztosít egyes diákok számára.

 

„Intézményünk kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy oktatási tevékenységünk naprakész legyen, ennek érdekében számos innovatív vállalattal együttműködünk. A NETLOCK által átadott eszközök ékes példái ennek a törekvésnek. Az automatikus személy- és tárgyazonosítás komoly áttörés előtt áll, hamarosan mindennapossá válik az élet számos területén. Ezért jelentős előnynek tartjuk, hogy hallgatóink átfogó, gyakorlati ismereteket szerezhetnek ezekről a technológiákról" – mondta el Kutor László, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara Informatikai Rendszerek Intézetének egyetemi docense.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük