A New York-i abortuszklinikák környékén működő mozgó ultrahangkészülék számos magzat életét menti meg.

A New York-i abortuszklinikák környékén működő mozgó ultrahangkészülék számos magzat életét menti meg.

„A város legkeményebb környékeit járjuk, elsősorban azokat az utcákat, ahol egymás mellett sorakoznak az abortuszklinikák" – mondta Chris Slattery, az Operation Frontline elnevezésű akció vezetője.

Az ultrahangkészüléket szállító busz, amelyben Slattery mellett egy technikus és egy terhességi tanácsadó dolgozik, mindennap más abortuszklinika közelében áll meg. A szakemberek ingyenes ultrahangvizsgálatot és megértő, baráti tanácsadást ajánlanak az abortuszra igyekvő nőknek – írja a CBN.

„Több mint tíz nővel beszélünk minden héten, és tízből nyolc, aki hajlandó bejönni és elbeszélgetni, meggondolja magát. Sokan boldogan távoznak a gyermekük ultrahangos képével" – mondják az állomás munkatársai.

Az Operation Frontline minden várandós nőt figyelemmel kísér. „A taxiból kiszálló kismamákhoz is odamegyünk, és ingyenes terhességi tanácsadást ajánlunk nekik. El szoktuk mondani, hogy az abortusz nem jó megoldás, negatív hatásai vannak, bűntudatot ébreszt" – fogalmaz Julie Beyel, az akció munkatársa.

És mit szólnak mindehhez az abortuszklinikák? Slattery szerint „Azon kívül, hogy csúnyákat mondanak ránk, és időnként zaklatnak, nem tehetnek semmit. Az utcán mindenki azt csinál, amit akar". A mozgó ultrahangos tanácsadás iránt országszerte, sőt külföldön is egyre nagyobb az érdeklődés. Slattery egyetlen dolgot sajnál: „azt, hogy ez az ötlet nem sokkal hamarabb született meg. Most azonban teljes bedobással csináljuk, és annyi életet mentünk meg, amennyit csak tudunk."

MK

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük