2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új Nokia Lumia okostelefonok a láthatáron

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64342"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image7_88.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>A Nokia bemutatta a <a href="http://www.nokia.com/global/products/phone/lumia920?intc=ncomprod-fw-ilc-bdy-lumia920_0x0-global-ncompress-g0-en-1todtmt66c4aa">Nokia Lumia 920</a> és a <a href="http://www.nokia.com/global/products/phone/lumia820?intc=ncomprod-fw-ilc-bdy-lumia820_0x0-global-ncompress-g0-en-1todtmtae9338">Nokia Lumia 820</a> telefonokat, a Nokia Windows Phone 8 sorozatának első darabjait.</p> <p> 

image7 88.thumbnailA Nokia bemutatta a Nokia Lumia 920 és a Nokia Lumia 820 telefonokat, a Nokia Windows Phone 8 sorozatának első darabjait.

 

image7 88.thumbnailA Nokia bemutatta a Nokia Lumia 920 és a Nokia Lumia 820 telefonokat, a Nokia Windows Phone 8 sorozatának első darabjait.

 

A Nokia Lumia 920 a Windows Phone 8 okostelefon-sorozat zászlóshajója, melyben megtalálhatók többek között a Nokia PureView képalkotási innováció legújabb fejlesztései. A fejlett floating lens technológia használatával a Nokia Lumia 920 kamerája vaku nélkül ötször annyi fényt képes átengedni, mint a konkurens okostelefonok, így lehetővé teszi a tiszta, ragyogó fotók és videók készítését, zárt térben és éjszaka egyaránt. A fotó elkészítése közben pedig a kéz mozgását is kompenzálja.

 

„A Nokia PureView olyan csúcsminőségű technológia, mely lehetővé teszi, hogy az okostelefon kamerájával olyan képeket lehessen készíteni, amilyeneket eddig általában csak a tükörreflexes fényképezőgépekkel lehetett – mondta el Jo Harlow, a Nokia okoskészülékekért felelős alelnöke. – A Nokia Lumia 920 okostelefonnal így akár otthon, szabadtéren, egy étteremben vagy éjszaka is profinak tűnő fotók és videók készíthetők."

 

„Úgy tekintünk a képalkotásra, mint az okostelefonok egyik megkülönböztető jegyére – mondta Crawford Del Prete, az IDC termékekért felelős globális alelnöke és kutatásvezetője. – A rossz fényviszonyok melletti fotózás az okostelefonok gyenge pontja. A Nokia erre a problémára kínál megoldást a PureView technológiával."

 image8 80.thumbnail

A Nokia Lumia 920 okostelefont a Nokia helyalapú szolgáltatás-kínálatának legújabb kiegészítőjével, a Nokia City Lens alkalmazással is felszerelték. Amint a kamerát egy városi utcára irányítjuk, a City Lens információt jelenít meg a közeli éttermekről, boltokról, szállodákról és egyebekről, a környék legötletesebb felderítéséhez. A Nokia City Lens egy új, kiterjesztett valóságélmény kezdete, ami képessé teszi a Nokia Térképeket arra, hogy a térképnézetek és a kiterjesztett valóság nézete között váltva a felhasználók ellenőrizhessék a tájolásukat és a környezetüket. A Nokia Vezess és a Nokia Közlekedés fejlesztéseivel a Nokia helyalapú szolgáltatásai átfogó, integrált térképszolgáltatást kínálnak az új okostelefonokra.

 

A Nokia Lumia 920 a Nokia eddigi legnagyobb akkumulátorával (2000mAh), és most először, beépített vezeték nélküli töltővel lesz kapható.

 

A Nokia Lumia 820

A Nokia Lumia 820 egy trendi, középkategóriás okostelefon, luxus teljesítménnyel kompakt csomagban.

 

Bár a Nokia Lumia 820 készüléket kézbe véve olyan érzése lesz a felhasználóknak, mintha a csúcskategóriás Lumia okostelefonokhoz hasonlóan ez is egy darabból készült volna, valójában azonban a telefon cserélhető burkolattal rendelkezik. A cserélhető hátlapok lehetővé teszik, hogy egyrészt számos színből választhassanak a felhasználók, másrészt pedig, hogy akár vezeték nélkül is tölthessék a készüléket. A burkolat alatt pedig van hely a microSD memóriakártya beillesztésére.

 

Windows Phone 8 operációs rendszer

A Windows Phone 8 személyesebb okostelefon-élményt biztosít, olyan kezdőképernyővel, melyen az új animált élő csempéket könnyebben átrendezhetjük aszerint, hogy nekünk mi a fontos. A Windows Phone 8 okostelefonok szinkronizálhatók a Windows 8 PC-kel, táblagépekkel és Xbox-szal is, így a fájlok, zenék, képek és videók a számunkra legmegfelelőbb módon érhetők el. A Windows Phone 8 készülékekkel az internetezés is gyorsabb és biztonságosabb, köszönhetően az Internet Explorer 10 böngészőnek, sőt a munka is jobban megy majd a platformba épített Microsoft Office alkalmazásokkal.

 

Vezeték nélküli töltés

A Nokia bejelentett továbbá számos vezeték nélküli töltéssel kapcsolatos kiegészítőt és partnerkapcsolatot. A Fatboy Recharge Pillow segítségével egyszerű a feltöltés, a JBL pedig bemutatta JBL PowerUP kiegészítőt is, mely egy retró stílusú, kiváló hangminőségű vezeték nélkül töltő-dokkoló állomás egyben.

A Virgin Atlantic-kal kötött megállapodás szerint, a londoni Heathrow repülőtér Clubhouse lounge részébe vezeték nélküli töltőállomásokat helyeznek ki, valamint a Coffee Bean & Tea Leaffel kötött együttműködés részeként néhány kávézójukban vezeték nélküli töltőpontokat helyeznek ki a vásárlóiknak. Ezek csupán az elsők a számos megállapodás közül, melyeket a Nokia a jövőben meg kíván valósítani.

 

Elérhetőség

A Nokia Lumia 920 sárga, piros, szürke színben, valamint fehérben és feketében lesz kapható, a Nokia Lumia 820 pedig piros, sárga, szürke, ciánkék és lila színekben, továbbá fehérben és feketében lesz elérhető.

Mindkét készülék elérhető lesz LTE vagy HSPA+ képes változatban is. Bizonyos piacokon a szállítások várhatóan még az idén elindulnak. A Nokia országonként előzetesen fogja bejelenteni az árakat és az értékesítés megkezdését.

 

Termékjellemzők

 

Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 820

Kijelző

4,5" Nokia PureMotion HD+ WXGA IPS LCD

Super Sensitive érintőfelület

Nokia ClearBlack magas fényerővel és továbbfejleszetett napsütés melletti olvashatósággal

4,3" ClearBlack OLED WVGA 800×480

Super Sensitive érintőfelület

Nokia ClearBlack magas fényerővel és továbbfejleszetett napsütés melletti olvashatósággal

Akkumulátor

2000mAh, beépített Qi vezeték nélküli töltéssel

1650mAh, a Qi vezeték nélküli töltés támogatásával

Processzor

1,5 GHz Dual Core Snapdragon S4

1,5 GHz Dual Core Snapdragon S4

Fő kamera

8,7 MP Nokia PureView fejlett optikai képalkotással, képstabilizátorral és Carl Zeiss optikával

full HD 1080p videofelvétel másodpercenként 30 képkockával

8 MP autofókuszos Carl Zeiss optikával

kettős LED vaku

full HD 1080p videofelvétel másodpercenként 30 képkockával

Frontoldali kamera

1,2 MP 720p HD videofelvétellel

VGA

Memória

1 GB RAM

32 GB belső memória 7 GB ingyenes SkyDrive tárhellyel

1 GB RAM

8 GB belső memória, microSD kártya támogatása és 7 GB ingyenes SkyDrive tárhely

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.