Az ING Investment Management (ING IM) speciálisan, külön a Tartós Befektetési Számlához (TBSZ) állított össze olyan befektetési alapcsaládot, amely révén az ügyfelek forint alapú luxemburgi befektetési alapok segítségével tudják diverzifikálni befektetési portfoliójukat. A 11 új alap a legnépszerűbb befektetési területeket és széles spektrumú lehetőségeket biztosít a hosszabb távú megtakarításban gondolkodóknak.

 

Az ING Investment Management (ING IM) speciálisan, külön a Tartós Befektetési Számlához (TBSZ) állított össze olyan befektetési alapcsaládot, amely révén az ügyfelek forint alapú luxemburgi befektetési alapok segítségével tudják diverzifikálni befektetési portfoliójukat. A 11 új alap a legnépszerűbb befektetési területeket és széles spektrumú lehetőségeket biztosít a hosszabb távú megtakarításban gondolkodóknak.

A ma már az egyik legnépszerűbb megtakarítási formaként ismert kamatadó kedvezményt vagy kamatadó mentességet biztosító ún. Tartós Befektetési Számla (TBSZ) hatályos szabályozása értelmében csak forint alapú befektetési eszközöket lehet elhelyezni a számlán, ezért eddig a külföldi alapok nyújtotta változatos befektetési lehetőségek és hozamok az ügyfelek számára nem voltak elérhetőek. Ezt oldotta fel a külföldi alapkezelők sorában elsőként az ING Investment Management 11 luxemburgi befektetési alapjának új, forintban denominált befektetési jegy osztályának létrehozásával.

Az itthon már jól ismert nyilvános forgalmazással elérhető 60 – különböző befektetési politikát követő – külföldi részvény és kötvényalap közül 11 esetében válnak elérhetővé forintban jegyzett befektetési jegy osztályok, amelyek a legnépszerűbb befektetési területeket és változatos iparági befektetéseket kínálja a külföldi befektetési lehetőségeket keresők számára: többféle befektetési eszközosztályt, eltérő földrajzi és iparági kitettséget ajánl, ezáltal egy jól diverzifikált külföldi befektetési portfolió kialakítását teszi lehetővé, mindezt forint alapon megvalósítva. A 11 új alap közül a PSZÁF az alábbi 8 ING luxemburgi részvényalap új forintban denominált befektetési jegyosztályának magyarországi nyilvános forgalmazását igazolta:

  • ING (L) Invest Computer Technologies / ING Computer Technológia Részvényalap
  • ING (L) Invest Energy / ING Energia Részvényalap
  • ING (L) Invest Global High Dividend / ING Globális Magas Osztalékhozamú Részvényekbe Fektető Alap
  • ING (L) Invest Global Opportunities / ING Globális Lehetőségekbe Fektető Részvényalap
  • ING (L) Invest Greater China / ING Kínai Részvényalap
  • ING (L) Invest Latin America / ING Latin-Amerika Részvényalap
  • ING (L) Invest Materials / ING Nyersanyagpiaci Részvényalap
  • ING (L) Invest Middle East and North Africa / ING Közel-Kelet és Észak-Afrika Részvényalap

A forintban kínált palettán – az új 8 mellett – az ING International Converging Europe Equity (ING Új Európa Részvényalap) részvényalap is szerepel, amelynek portfolióját az ING Investment Management hazai leányvállalatának szakemberi kezelik. Ez az alap 2008. márciusi indulásától rendelkezik már forintos befektetési jegy osztállyal.

A közeljövőben a válogatott paletta két, forintban denominált kötvényalappal is bővül:

  • ING (L) Renta Fund Global High Yield / ING Globális Magas Hozamú Kötvényalap
  • ING (L) Renta Fund Emerging Markets Debt Hard Currency / ING Fejlődő Piaci Devizakötvény Alap

Az alapok, a TBSZ 3 és 5 éves időhorizontjához igazodva, jól illeszkednek a külföldi kötvény- és részvénybefektetések ajánlott minimális befektetési időtávjához, ezáltal az ügyfelek a saját kockázatvállalási hajlandóságuknak megfelelő nemzetközi portfoliót tudják kialakítani, amennyiben vállalják a devizakockázatot hosszú távon. Az alapokat a befektetők természetesen a TBSZ keretein kívül is elérhetik a forgalmazóknál.

Az új forintban jegyzett befektetési jegy osztályok elérhetők az ING luxemburgi alapok hazai forgalmazóinál: BNP PARIBAS Magyarországi Fióktelepe, BUDACASH Brókerház, CASHLINE Értékpapír zártkörűen működő Rt., CIB BANK Zrt., CITIBANK Europe Plc Magyarországi Fióktelepe, CODEX Értéktár és Értékpapír Zrt., COMMERZBANK Zrt., CONCORDE Értékpapír Zrt., ERSTE BEFEKTETÉSI Zrt., MKB BANK Zrt., OTP Bank Nyrt., RAIFFEISEN Bank Zrt., TAKARÉKBANK Zrt., UNICREDIT BANK HUNGARY Zrt., valamint az ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepén.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük