Alig köszöntött be a tavasz, az előre látó utazni vágyók már most gondolhatnak téli vakációjukra. A Germanwings Légitársaságnál ugyanis már foglalhatók jegyek a 2009/2010-es téli menetrendben.

Alig köszöntött be a tavasz, az előre látó utazni vágyók már most gondolhatnak téli vakációjukra. A Germanwings Légitársaságnál ugyanis már foglalhatók jegyek a 2009/2010-es téli menetrendben.

 

   A légitársaság a téli időszakban Budapestről új közvetett, ún. smart connect járatokat kínál Hamburgba és Salzburgba kölni, illetve stuttgarti átszállással. A téli smart connect járatok további újdonsága, hogy a Germanwings a teljes útvonalon gondoskodik a feladott poggyászokról, ezáltal gyorsabb és kényelmesebb átszállást biztosít utasainak.

Hamburg
Az 1200 éves múltra visszatekintő, 1,8 millió lakosú vízparti település méltán Németország egyik legszebb városa. A számos történelmi látványosság, művészeti és kulturális élmények sokasága mellett pezsgő éjszakai élet, fantasztikus éttermek, szállodák és kiváló bevásárlási lehetőségek sokasága várja az odalátogatókat. A város egyik érdekessége, hogy a sűrű csatornahálózat miatt több mint 2500 hídjával megelőzi Amszterdamot és Velencét is.

Emellett Európa második legnagyobb kikötővárosaként évente körülbelül 13 000 hajót fogad. A történelmi raktárvárost, a turistahajók kikötőjét, a kikötőhidakat, a modern konténerkikötőket végigjárva, a hajómúzeum megtekintése vagy akár egy körút megtétele után mindenki számára világossá válik, hogy miért is nevezik Hamburgot a „világ kapujának".

Salzburg
Az Európa szívében fekvő barokk gyöngyszem csodálatos építészeti remekműveivel és egyedülálló természeti környezetének köszönhetően minden odalátogató szívébe belopja magát. A város értékét mi sem bizonyítja jobban, hogy az UNESCO 1997-ben az egész óvárost felvette a Világörökségek listájára. Mindemellett Mozart szülővárosaként Salzburg gazdag kulturális múltra tekint vissza, és büszkén őrzi a neves művész emlékét. Salzburgban érdemes ellátogatni a Festung Hohensalzburg kastélyba, Mozart szülő-, ill. lakóházát, a Salzburgi dómot vagy akár a hellbrunni kastélyt.

A smart connect
A smart connect szolgáltatással a Germanwings az európai diszkont légitársaságok között elsőként kínált utasainak transzfer összeköttetést. A smart connect használata igen egyszerű: az utasok a www.germanwings.com honlapon ugyanúgy választják ki átszállással egybekötött („One-Stop") járatukat, mintha közvetlen („Non-Stop") járattal utaznának, ugyanakkor a két útvonal költségét egyszeri fizetéssel egyenlítik ki.

Az utasoknak az első és második járatra is be kell csekkolniuk, de az átszállást megkönnyítik a kiemelt eljárást biztosító check-in pultok. A téli menetrendben a Germanwings legújabb szolgáltatása keretében az átszálláskor a csomagot is automatikusan a megfelelő repülőgépre rakják, így az utasoknak nem kell időt és energiát fordítaniuk a poggyászkezelésre.

http://www.germanwings.com/ 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük