X61T WANX61T WAN

A Lenovo a mai napon mutatta be új csúcsteljesítményû ultrahordozható laptopjait, a ThinkPad X61-et, X61s-t és az X61 Tablet PC-t. Az új notebookok több, mint 30%-kal jobb vezetéknélküli teljesítményt, utazáshoz ideális hosszú akkumulátoros üzemidõt és a kikapcsolható I/O portnak köszönhetõen kiemelkedõ biztonságot nyújtanak a legújabb mobil processzorteljesítménnyel kiegészítve.

 X61T WANX61T WAN

A Lenovo a mai napon mutatta be új csúcsteljesítményû ultrahordozható laptopjait, a ThinkPad X61-et, X61s-t és az X61 Tablet PC-t. Az új notebookok több, mint 30%-kal jobb vezetéknélküli teljesítményt, utazáshoz ideális hosszú akkumulátoros üzemidõt és a kikapcsolható I/O portnak köszönhetõen kiemelkedõ biztonságot nyújtanak a legújabb mobil processzorteljesítménnyel kiegészítve.

A Lenovo a fenti modellek mellett bemutatta a Lenovo 3000 V200 notebookot, amely beépített optikai meghajtóval, Vibrant View csillogó képernyõvel és hatalmas multimédiás eszköztárral rendelkezik. További szélesképernyõs újdonságokkal találkozhatunk mind a Lenovo 3000-es mind a Lenovo ThinkPad termékcsaládon belül:  a 15,4 hüvelykes ThinkPad T61-el és  R61-el, valamint a 14 hüvelykes 3000 N200-al.

"A hagyományos munkakörnyezet átalakulásával párhuzamosan ügyfeleink is egyre fontosabbnak ítélik a hordozhatóságot, megbízhatóságot, csatlakoztathatóságot és biztonságot." – mondta el Marc Godin, a Lenovo  notebook üzletágának alelnöke. "Ezért úgy fejlesztettük ki legújabb ultrahordozható ThinkPad notebookjainkat, hogy a legújabb technológiákat nyújthassuk az összes fenti területen, aminek következtében vásárlóink a maximumot hozhatják ki számítógépükbõl."

Ultrahordozható ThinkPad-ek

Nem csak könnyûek és vékonyak, hanem a Lenovo új ultrahordozható gépei a mozgékony felhasználók érdekeit nézve a vezetékeket és csatlakozókat is szükségtelenné teszik. A Lenovo fejlesztése, az Ultra Connect II technológia, valamint a beépített antenna révén a ThinkPad X61 és X61s szélessávú vezetéknélküli áteresztõképessége több, mint 30%-kal nagyobb, mint a korábbi Lenovo ThinkPad gépeké. A sokoldalú vezetéknélküli kapcsolat érdekében a Lenovo olyan lehetõségeket is kínál, mint a WWAN, a 802.11n technológiájú WLAN, a gigabites Ethernet, a Bluetooth vagy a modem – az egyes modellektõl függõen.

Még hosszabb üzemidõ

A Lenovo az eddigi leghosszabb akku-üzemidõt kínálja. A ThinkPad X61s több, mint 12 órán keresztül mûködtethetõ nyolccellás akkumulátorával és az opcionális kiegészítõ akkuval, míg a ThinkPad X61 és az X61 TabletPC 11, illetve 10 órán át mûködõképes. Azonban a Lenovo új, BatteryStretch[1] funkciójával a felhasználó akár 15 százalékkal meghosszabbíthatja az akkumulátor üzemidejét, ha a gép egyes funkcióit átmenetileg kikapcsolja a Power Manager ThinkVantage szoftver segítségével. Ezek a laptopok az Intel Centrino Pro mobil technológiája révén csúcsteljesítményt kínálnak a felhasználóknak.

Sziklaszilárd biztonság

Az új ThinkPad X-széria tagjai a piac legbiztonságosabb gépei, olyan alkalmazásokkal, mint a Client Security Solution, egy egyedülálló  hardveres-szoftveres megoldás a jelszavak és titkosító kulcsok, továbbá az opcionális ujjlenyomat-olvasó kezelésére.

A Lenovo gépeit 32 bites jelszóval bíró merevlemez és az opcionálisan kikapcsolható I/O portok védik. Az új jelszavas védelem az integrált ujjlenyomat-olvasóval kombinálva a felhasználók számára lehetõvé teszi, hogy hosszú és összetett jelszavakat alkalmazzanak adataik védelmére anélkül, hogy meg kelljen jegyezniük vagy nyilvános helyen kelljen begépelniük ezeket. Az I/O port kikapcsolás segítségével bármelyik használaton kívüli portot inaktiválhatják a CD/DVD meghajtótól az USB-n át a firewire-ig, így az információk a gépbõl nem juthatnak ki, az arra illetéktelenek pedig a jelszavas védelem miatt nem juthatnak be. Napjaink üzleti világának kulcskérdése, az információ biztonsága terén igen jelentõsek ezek a felhasználói irányítást lehetõvé tevõ fejlesztések.

A TabletPC új stílusa

A ThinkPad X61 TabletPC új színt hoz a számítógépezésbe azáltal, hogy a papírról és a tollról való áttérést egyedien intuitív és felhasználóbarát módon valósítja meg. A SuperView technológia révén az SXGA+ felbontású monitor kevésbé tükrözõdik, mint más hasonló panelek, így még közvetlen napfényben is kiválóan olvasható. Emellett megóvja a kijelzõt a karcolásoktól, kiemelkedõen idõtállóvá teszi a készüléket különleges körülmények között is. Ráadásul a Microsoft Windows Vista operációs rendszerrel rendelkezõ felhasználók megtaníthatják a gépet, hogy felismerje kézírásukat, valamint  egyszerû tollvonásokkal navigálhatnak, sõt ujjukat akár kurzorként is használhatják.

Az Intel Core 2 Duo alacsonyfeszültségû processzor-technológiájával és a Lenovo legújabb fejlesztéseivel, mint az Active Rotate dinamikus képernyõforgatás, vagy a MultiView és MultiTouch kijelzõ[2] bizonyos modelleknél, az X61-es a Lenovo eddigi legjobb teljesítményû TabletPC-je lett.

www.lenovo.com


[1] Az akkumulátor üzem- és újratöltési ideje számos tényezõn múlik, például a Battery Stretch használatán, illetve egyéb beállításokon. A teszt pontos körülményeirõl az alábbi linken talál további információt: http://www.pc.ibm.com/ww/thinkpad/batterylife/

[2] Egyes modellekben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük