Limitált szériás üvegeket dobott piacra a Jack Daniel's. Magyarországra is megérkezett a Jack Daniel's egyedülálló sorozatának második tagja.

 

Limitált szériás üvegeket dobott piacra a Jack Daniel's. Magyarországra is megérkezett a Jack Daniel's egyedülálló sorozatának második tagja.

 

A Mesterek Kollekciója hét éven keresztül mutatja be a híres szeszfőzőmestereket egy-egy különleges üveg kíséretében. Elsőként a legendás mester, Jack Daniel előtt tisztelgett a kollekció nyitó darabjával, a második szériát pedig az őt követő Jess Motlow neve fémjelzi.

 

A lynchburgi whiskeyfőzés 1866-os kezdete óta felbecsülhetetlen szerepük van a szeszfőző mestereknek, hiszen ők biztosítják az ital minőségét és esszenciáját, az őrléstől az érlelésig.

Amerika kedvenc whiskey-jének lepárlóüzemében szeszfőzőnek lenni óriási kiváltság. A tennessee-i párlat majdnem 150 éves történelme alatt mindössze heten töltötték be a kivételes pozíciót.

 

Az amerikaiak kedvenc whiskey-jének szülőatyja és egyben első szeszmestere Jack Daniel volt, aki 13 évesen 1866-ban vette meg az üzemet. Őt eddig csupán hat másik szeszfőző követte, akik mindannyian jártasak az Old No.7 készítésében. Ők azok, akik birtokában vannak annak a titkos receptnek, amely mindmáig garantálja a jövőre 150 éves whiskey minőségét. A Jack Daniel's ennek a különleges pozíciónak szentelve alkotta meg a Mesterek Kollekcióját, amely minden évben egy-egy új üveggel örvendezteti meg az ital elkötelezett rajongóit.

 

Jess Motlow volt a második a híres mesterek sorában, és emellett ő szolgálta a leghosszabb ideig a lynchburgi szeszfőzdét. Az Egyesült Államokban 24 évig tartó szesztilalom után szinte a semmiből hozta vissza a Jack Daniel's whiskeyt, így szerepe a márka történelmében kiemelt fontosságú. A mindig derűs és profi Jess tiszteletére készült a kollekció második üvege, amely már Magyarországon is elérhető limitált szériában.

 

http://www.jackdaniels.com/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük