2023.szeptember.22. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új látnivalóval gazdagodott Pannonhalma

2 perc olvasás

tanosveny_pannonh.pngAz erdőgazdaságok számos új erdészeti beruházással szolgálják az erdők élővilágának jobb megismerését. A 22 állami erdőgazdaság 2010 óta több mint 71 milliárd forintot fordított az erdők megújítására, ebből 17,3 milliárdot költöttek közjóléti fejlesztésekre, egyebek mellett Pannonhalmán, a lombkorona tanösvény megépítésére – hangsúlyozta a földművelésügyi miniszter a kilátóként is használható építmény átadó ünnepségén.

Fazekas Sándor emlékeztetett: erdeinkben évente 4,5 millió látogató fordul meg, az ő kiszolgálásukra, a természetjárók kedvére gazdagodnak a magyar erdők. Kilátók, erdei iskolák és tornapályák, tanösvények, emlékhelyek újultak és épültek meg, az erdőgazdaságok a kormány elképzelésével összhangban dolgoznak az erdők megismertetésén, bejárhatóvá tételén.

A lombkorona tanösvény a Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet védett természeti területén belül, az ezer éves Apátság szellemi örökségének vonzásában tovább növeli a környék népszerűségét és látogatottságát – mondta az agrártárca vezetője. Fazekas Sándor kiemelte a lombkorona tanösvényt építő Kisalföldi Erdőgazdaság  Zrt. közjóléti fejlesztéseinek jelentőségét, mint fogalmazott, az erdőgazdaság az elmúlt nyolc évben 919 millió forintot fordított közjóléti beruházásokra.

Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát megáldotta a Pannonhalmi Főapátság közelében, a Boldog Mór-kilátó mellé épült tanösvényt, amely egy halat, mint keresztény szimbólumot formáz.  Az apátság és környezete mindenki előtt nyitva áll, felüdülést és megnyugvást biztosítva az ide érkezőknek – mondta a főapát.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.