DLINK DNS-343DLINK DNS-343 

A D-Link a CeBIT-en mutatta be legújabb hálózati háttértárolóját, az immáron RAID5 funkcióval is rendelkező, 4 SATA HDD fogadására kész, OLED kijelzős DNS-343 modellszámú fejlesztését.

DLINK DNS-343DLINK DNS-343 

A D-Link a CeBIT-en mutatta be legújabb hálózati háttértárolóját, az immáron RAID5 funkcióval is rendelkező, 4 SATA HDD fogadására kész, OLED kijelzős DNS-343 modellszámú fejlesztését.

 

Az eszközt lényege, hogy négy merevlemez meghajtón tárolja a dokumentumokat, fájlokat és digitális média tartalmat, melyek központosítottan minden hálózati felhasználó számára elérhetőek. A beépített FTP szerver segítségével az adatok Interneten keresztül is elérhetők.

Különleges jellemzők: A technikai beállítások és a merevlemez kapacitásról szóló információ közvetlenül a DNS-343 kijelzőjéről olvasható le. A hálózati tároló RAID5 technológiát kínál a megnövelt adatátvitelhez az adatolvasási eljárás közben, mely megelőzi a nem várt hibák okozta adatvesztést.

A hálózati tárolót kis- és középvállalkozások számára tervezték, melyek hatékony adatmegosztást és biztonságot igényelnek.

Főbb jellemzők

§  1x 10/100/1000Mbps Gigabit Ethernet port

§  Akár négy SATA merevlemez* (max. 4 terabyte)

§  1 USB 2.0 nyomtató port

§  4 működési mód: JBOD (Just a Bunch Of Disks), RAID0, RAID1 és RAID5

§                          Microsoft Active Directory Server támogatás

§                          Beépített FTP, iTunes és UPnP-AV-Server

§                          Háttérmásoló szoftver mellékelve

§                          Windows, Linux, MacOS kompatibilis

§                          Beépített kijelző

§  Igényes fémház

§   * a merevlemezt nem tartalmazza

Hatalmas kapacitás

A DNS-343 hálózati tároló négy SATA merevlemez (max. 1000 Gigabit/s merevlemezenként) számára biztosít helyet, összesen 4 terabyte méretben. Se további eszközre, se kábelre nincs szükség a telepítéshez. A merevlemezek kezelése egyszerű és rugalmas. Négy működési mód lehetséges: a "Just a Bunch Of Disks" (JBOD) mód minden meghajtót egyetlen nagy lemezzé alakít. A RAID0 azonos méretű, egymással kapcsolatban álló blokkokra osztja a merevlemezt, így biztosítva a lehető legjobb olvasási és írási sebességet. A RAID1 1:1 arányú képet tükröz minden lemezről a mellette levőre. Megnövelt adatátvitelt biztosítva a RAID5 mód nagy kapacitású tároló helyet biztosít minden meghajtón egyidejűleg. Így nagyméretű meghajtók is könnyen telepíthetők. Ennek köszönhetően a fennmaradó merevlemezek (RAID1 vagy RAID5) adatforrásként funkcionálnak hiba esetén, hiszen a hibás lemez javítása után innen elérhetőek az adatok.

Egyszerű hozzáférés és kényelmes konfiguráció

A Microsoft Active Directory Server-hez való csatlakoztatáskor minden adat tárolható és kezelhető a DNS-343-on a belső üzleti biztonsági feltételeknek megfelelően. Az irányítói funkció olyan jellemzőket jelöl ki különböző felhasználókhoz és hálózati forrásokhoz, mint a hozzáférési felismerés, felhasználói engedély az alkalmazásokhoz és a maximális tárolási hely. Az irányítói szintű engedély kijelölése megvédi a fontos adatokat a jogosulatlan hozzáféréstől. Ezzel a módszerrel lehetővé válik, hogy csak a jogosult felhasználók férjenek hozzá a számukra elhelyezett információhoz.

A DNS-343 telepítése egyszerű: a mellékelt D-Link Easy Search Utility szoftver felismeri az eszközt a hálózaton, és csatlakoztatja a meghajtókat, néhány lépés után pedig automatikusan megjelenik a DNS-343 hálózati forrásként. A háttérmásoló szoftver, melyet szintén mellékelnek, lehetővé teszi az adatok kézi, folyamatos és ütemezett háttérmásolását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük