2022.szeptember.25. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újabb kádárműhelyet nyit a Jack Daniel’s

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63191"><img class="image image-_original" src="/files/images/Mr.JackHordo.jpg" border="0" width="240" height="205" /></a></span>Melyik whiskey-rajongó ne tudná felidézni a Jack Daniel's egyedi, különleges ízét? Akik már ittak a legendás italból, bármikor felismerik jellegzetes zamatát. De hogy ez minek köszönhető valójában? Tán meglepő, de Mr. Jack saját gyártású hordóinak szerepe sokkal fontosabb, mint gondolnánk...</p> <p>

mr.jackhordoMelyik whiskey-rajongó ne tudná felidézni a Jack Daniel's egyedi, különleges ízét? Akik már ittak a legendás italból, bármikor felismerik jellegzetes zamatát. De hogy ez minek köszönhető valójában? Tán meglepő, de Mr. Jack saját gyártású hordóinak szerepe sokkal fontosabb, mint gondolnánk…

mr.jackhordoMelyik whiskey-rajongó ne tudná felidézni a Jack Daniel's egyedi, különleges ízét? Akik már ittak a legendás italból, bármikor felismerik jellegzetes zamatát. De hogy ez minek köszönhető valójában? Tán meglepő, de Mr. Jack saját gyártású hordóinak szerepe sokkal fontosabb, mint gondolnánk…

Újabb kádárműhelyet nyit a legendás whiskey cég. Saját hordók gyártásával további munkalehetőségeket ad a Jack Daniel's. Alabama Államban nyitja meg kapuit az amerikai whiskey cég második hordógyártó üzeme. A kádárműhely várhatóan 2014 májusában kezd el üzemelni, és körülbelül 200 embernek teremt új munkahelyet. Az új kádárműhely igényét a világszinten növekvő kereslet hívta életre, és a tény, hogy Mr. Jack hivatalos követői semmi pénzért nem adnák idegen kézbe a hordók gyártását.

A hordók nálunk nem csupán tároló eszközök. Igazán fontos kellékek számunkra, szinte hozzávalók, valódi összetevők. A Jack Daniel's jellegzetes borostyán színe és részben zamata is az égetett fehértölgy hordóknak köszönhető. Úgy is mondhatnám, olyannyira hiszünk a hordók fontosságában, hogy saját kezűleg készítjük" – mondta Jeff Arnett, a Jack Daniel's jelenlegi lepárló mestere.

 

Nem véletlen tehát az ezer közül is felismerhető íz, amely Amerika kedvenc whiskey-jét jellemzi. A cégnek a mai napig fontos, hogy ápolják Mr. Jack hagyatékát, és őrizzék az immáron csaknem 150 éves hagyományokat. Ezek egyike a saját készítésű hordó, amely a jelentősebb lepárlók közül csupán a Tennessee-i márkát jellemzi.

„A minőségi whiskey elkészítéséhez, létfontosságú szerepe van a minőségi hordónak. Az újonnan épülő üzem segítségével hűek maradhatunk Mr. Jack Daniel irányadó szavaihoz, mely szerint << minden nap, amikor alkotunk, a legjobbat kell nyújtanunk >>"fűzte hozzá Arnett.

whiterabbitsaloon

Jack Daniel nem csupán lepárlómesterként vált híressé, Lynchburg és Tennessee több közkedvelt bárjának volt tulajdonosa. A legismertebb közülük a White Rabbit Saloon (Fehér Nyúl Szalon), amely baráti társaságok legendás találkozóhelyeként szolgált, ahol gyakran jöttek össze, hogy elkortyoljanak egy pohár Tennessee whiskey-t.

A Magyarországi Whisky Egyesület tájékozatása szerint: 1956 óta a Brown-Forman cégcsoport tulajdonában van a világ egyik legismertebb whiskey márkája, a Jack Daniel's is. A vállalat a bor és égetett szeszpiac egyik legnagyobb amerikai tulajdonú vállalata. A Tennessee államban található lepárló üzemben még mindig az alapító minőségi filozófiáját követve kerülnek a palackokba azok a whiskey különlegességek, amelyekért a világ minden pontján rajonganak. A Jack Daniels Old No.7, Gentleman Jack és Single Barrel minden ízében az ínyencek itala.

 

JACK DANIELS OLD NO.7
Hét nemzedék elteltével még mindig ugyanúgy készítik a whiskeyt, ahogyan Mr Jack idejében Ennek oka egyszerű: a rá jellemző, bársonyos ízvilágot várják újra és újra a Jack Daniels fogyasztói szerte a világban. A Jack Daniel's a faszenes lágyításnak köszönhetően válik igazi Tennessee whiskeyvé. Gazdag ízét tovább finomítják még azelőtt, hogy a hosszú lágyítás kezdetét venné saját készítésű hordóikban.

 

GENTLEMAN JACK
A Gentleman Jack főzete is faszenes lágyításon esik át, mielőtt hordókba kerülne. A hordós érlelés után, de még a palackozás előtt újra faszénen csöpögtetik át – így válik a világ egyetlen kétszeri faszenes lágyítású whiskeyjévé. A Gentleman Jack testessége gyümölcs és fűszerek zamatával keveredik, utóíze selymes, meleg és kellemes.

 

SINGLE BARREL
A Jack Daniels Single Barrel whiskey érlelése a szeszfőzőmester által személyesen kiválasztott, kézzel készített egyedi hordókban történik, ez magyarázza az elnevezését. A hét évig érlelt whískey testes és erőteljes zamata a pörkölődött tölgy, a vanília és a karamell illatjegyeivel párosul. Minden hordó saját, egyedi ízvilágot kínál.

 A whiskey készítése fáradságos és lassú folyamat, ahhoz képest, hogy egy szempillantás alatt felhörpintjük. Ha kéznél van, hát egészségükre!

 

www.jackdaniels.com

 

Lantai József

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.