A Goodyear és Rainer Zietlow ismét az „első". Rainer Zietlow Touareg járművével 6 nap, 9 óra és 38 perc alatt 15.200 kilométert tett meg Goodyear Wrangler abroncsokon az Eurázsiát átszelő világrekord-kísérlet keretében.

 

A Goodyear és Rainer Zietlow ismét az „első". Rainer Zietlow Touareg járművével 6 nap, 9 óra és 38 perc alatt 15.200 kilométert tett meg Goodyear Wrangler abroncsokon az Eurázsiát átszelő világrekord-kísérlet keretében.

 

Rainer Zietlow és a Goodyear újabb világrekordot állított fel útjukkal. Eurázsiát átszelve, az oroszországi Magadan és a portugáliai Lisszabon közti 15.200 kilométeres távolságot Zietlow 6 nap 9 óra és 38 perc alatt tette meg Marius Biela operatőr és Peter Bakanov újságíró társaságában. Hőstettükkel a csapat megdöntötte az eddigi 8 nap, 12 órás világcsúcsot. (lásd: http://euroastra.hu/node/103265)

 

Rainer Zietlow és csapata a Goodyear Wrangler abroncsgarnitúrát használta a világrekord felállításához, melynek során Eurázsia hét országán keresztül vezetett útjuk. A kíméletlen terepviszonyok – köztük a hírhedt 3.000 kilométeres, murvával és sárral borított Kolima autópálya Oroszországban – valamint a szélsőséges időjárási körülmények a 15.200 kilométeres út minden szakaszán próbára tették őket és a felszerelést is.

A Magadan – Jakutszk közti útvonalon Rainer a Goodyear Wrangler All Terrain Adventure Tire with Kevlar abroncsát használta, majd az út további szakaszára a Touareg Goodyear Wrangler HP All Weather abroncsokat kapott.

 

„Szeretnénk gratulálni Rainernek és csapatának az új világcsúcsukhoz. Ismét bravúrosat alakítottak! Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehettünk a sikerüknek. Ezen az elképesztő utazáson bebizonyosodott, hogy Rainer próbatételéhez a mi Wrangler abroncsgarnitúránk bizonyult a legjobb választásnak" – nyilatkozta Alexis Bortoluzzi, a Goodyear EMEA marketing igazgatója.

 

„Rendkívül boldogok vagyunk, hogy ez alatt a 6 nap 9 óra és 38 perc alatt sikerült meghódítanunk Eurázsiát" – mondta Rainer. „Szeretném ismét kifejezni hálámat az összes szponzoromnak és partneremnek, köztük a Goodyearnek, amiért olyan abroncsokkal látott el minket, amelyek még a legzordabb útviszonyok között is megbízhatóan viselkedtek. Biztos vagyok benne, hogy a következő kihívásomhoz is Goodyear gumiabroncsokat fogok választani."

www.goodyear.eu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük