2024.február.23. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újabb “Virus Bulletin 100%” (“VB100”) minősítéssel lett gazdagabb a VirusBuster

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/6131"><img class="image thumbnail" src="/files/images/virusbuster.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="www.virusbuster.hu" title="www.virusbuster.hu" width="95" height="100" /></a><span style="width: 93px" class="caption"><strong><a href="http://www.virusbuster.hu/">www.virusbuster.hu</a> </strong></span></span><p>A Virus Buster Professional sikerrel szerepelt a Virus Bulletin 2008 novemberi - idei utolsó - tesztjén a 64 bites Windows Vista platformon is</p><p>

 www.virusbuster.huwww.virusbuster.hu

A Virus Buster Professional sikerrel szerepelt a Virus Bulletin 2008 novemberi – idei utolsó – tesztjén a 64 bites Windows Vista platformon is

 www.virusbuster.huwww.virusbuster.hu

A Virus Buster Professional sikerrel szerepelt a Virus Bulletin 2008 novemberi – idei utolsó – tesztjén a 64 bites Windows Vista platformon is

A VirusBuster Kft. VirusBuster Professional nevű termékének 6.0-as kiadása ismét sikerrel teljesítette a Virus Bulletin "Virus Bulletin 100%" ("VB100") tanúsítvány megszerzésének 2008. novemberi feltételeit is. A cég ezzel huszonötödször szerezte meg a rangos minősítést.

Ez évi utolsó VB100 tesztsorozatukon a Virus Bulletin szakemberei a Microsoft 64 bites Windows Vista rendszerére fejlesztett kártevőellenes termékeket vizsgálták. A tesztkörnyezeten a korábbiakhoz képest csak kisebb változtatásokat hajtottak végre, ugyanakkor jelentősen bővítették a kártevőmentes szoftvereket tartalmazó készletet, továbbá a vizsgálandó trójai programok zömét lecserélték olyan új mintákra, amelyeket a vizsgálatot megelőző három hónap során gyűjtöttek össze. A VB100 szakembereinek tervei szerint a következő vizsgálat idejére más tesztkészleteken is hasonló frissítéseket hajtanak végre, emellett újabb vizsgálatokkal is bővítik a tesztsorozatot. Említésre méltó még, hogy a jelenleg is aktív "vadon terjedő" vírusok körébe számos olyan károkozót is felvettek, melyek internetes játékok résztvevőinek az azonosítóira vadásznak.

A "VB100" minősítést azok a termékek kaphatták meg, amelyek minden vadon terjedő ("in the wild", ITW) vírust felismertek a manuálisan kezdeményezett és az automatikus ellenőrzés során egyaránt, miközben a fertőzetlen állományok vizsgálatakor nem adtak egyetlen hamis riasztást sem. A független tesztszervezet novemberben összesen 25 vírusellenes terméket minősített, és jó hírként könyvelhetjük el, hogy ezek nagy része sikerrel vette az akadályokat – mindössze két terméknek nem sikerült megszereznie a minősítést.

A VB100 csoport azt is bejelentette, hogy más csoportokkal, élükön az AMTSO-val – melynek vezetőségi tagja Szappanos Gábor, a VirusBuster Kft. Víruslaboratóriumának vezetője -, tesztelésben jártas szakemberekkel és másokkal azon fáradoznak, hogy új vizsgálati módszertanokat, sőt, új minősítéseket dolgozzanak ki már a jövő évre a biztonsági termékek képességeinek jobb megítélése céljából.

A Virus Bulletin (http://www.virusbtn.com/index) az informatikai biztonsági ágazat nemzetközi tekintélynek örvendő, független médiuma. A magazin közel egy évtizede végez összehasonlító teszteket, és vizsgálja különböző kategóriákban a biztonsági termékeket. Először 1998-ban adták ki a "VB100" díjat, amely ma minden kontinensen a minőség szimbólumának számít az informatikai biztonság területén. A tesztekben azt vizsgálják, milyen arányban fedezi fel egy termék a vírusokat, milyen gyorsan dolgozik, s nem ad-e riasztást olyan állományon, amely biztosan nem fertőzött.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.