2022.december.08. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újra a hosszú élettartam a menő a háztartási gépeknél

3 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/35251"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/miele.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="51" /></a></span>Kevesebb, mint másfél évtized alatt több, mint 40%-kal csökkent a Miele mosógépek vízfogyasztása és közel 30%-kal lett alacsonyabb az energiaigényük. A 110 éves cég folyamatos termékfejlesztéseinek a vásárlók legmagasabb szintű kiszolgálása mellett a termékek környezettudatos előállítása és támogatása is fő célja.</p><p>

 

miele.thumbnailKevesebb, mint másfél évtized alatt több, mint 40%-kal csökkent a Miele mosógépek vízfogyasztása és közel 30%-kal lett alacsonyabb az energiaigényük. A 110 éves cég folyamatos termékfejlesztéseinek a vásárlók legmagasabb szintű kiszolgálása mellett a termékek környezettudatos előállítása és támogatása is fő célja.

 

miele.thumbnailKevesebb, mint másfél évtized alatt több, mint 40%-kal csökkent a Miele mosógépek vízfogyasztása és közel 30%-kal lett alacsonyabb az energiaigényük. A 110 éves cég folyamatos termékfejlesztéseinek a vásárlók legmagasabb szintű kiszolgálása mellett a termékek környezettudatos előállítása és támogatása is fő célja.

A világszerte mind aktuálisabb fenntartható fejlődés alappillére a környezet iránt is felelős termékmenedzsment meghonosítása. A háztartási gépek előállítása során kulcsfontosságú e megközelítés a termék teljes életciklusának – a tervezés, a gyártás, a logisztika, a felhasználás, valamint az újrahasznosítás – minden fázisában.

A Miele a háztartási gépek tervezésével kezdődően minden részletre odafigyel. A termékek alkotóelemeinek legnagyobb részét, különösen a legfontosabb részegységeket – az elektronikát és a motorokat – saját üzemeiben állítja elő, de ezen túlmenően a beszállítóitól is megköveteli a környezetkímélő technológiák alkalmazását. A felhasznált anyagok jelentős része – a mosógépek esetében például az összes alkotóelem több mint 85%-át kitevő fém alkatrészek – újrahasznosíthatóak. Mi több, a gyártás során a termelési folyamat fejlesztésével az 5,5%-os kapacitásnövekedés mellett közel 8%-os energia-megtakarítást ért el a német vállalat,  a csomagolás gondos megtervezésével pedig 87%-kal több termékhez mindössze 6,5%-kal több csomagolóanyagot kellett alkalmazniuk.

A cég a „mindig jobban" gondolat szellemében a berendezések fogyasztásának csökkentésére fordítja a legnagyobb figyelmet. Jó példa lehet erre, hogy a Miele mosogatógépek már évek óta melegvíz csatlakozásra köthetők, míg más gyártók csak bizonyos típusoknál kínálják e szolgáltatást, mellyel akár egy harmadára, 0,7 kWh-ra csökkenthető az energiafogyasztás. Ugyanakkor ma már a felsőkategóriás mosogatógépeik mindössze 8 liter víz felhasználásával végeznek el egy 12 terítéknyi töltetre vonatkozó mosogatási programot.

Minél hosszabb ideig használhatunk egy terméket, annál kevésbé terheljük vele környezetünket. A Miele a termékeit minimum 20 éves élettartamra teszteli, és gépeit bizonyítottan hosszabb ideig is használják a fogyasztók, mint más gyártók termékeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.