A tavalyi siker után a belvárosba költözik a világ legnagyobb interaktív zenedoboza, a Müpa Hangjáték. Május 28. és június 5. között mindenki kipróbálhatja, milyen megszólaltatni ezt az óriási zenélő mókuskereket.

 

A tavalyi siker után a belvárosba költözik a világ legnagyobb interaktív zenedoboza, a Müpa Hangjáték. Május 28. és június 5. között mindenki kipróbálhatja, milyen megszólaltatni ezt az óriási zenélő mókuskereket.

 

Közel egy év tervezés, fejlesztés és építés után 2015 novemberében mutatkozott be a nagyközönség előtt a világ legnagyobb interaktív zenedoboza. A Müpa Hangjáték hasonlít a klasszikus zenedobozokhoz: a vállalkozó kedvű látogató egy óriási mókuskerékben gyalogolva tudja megszólaltatni a dallamot, amely a hangzófésűk és a kézzel lyuggatott dallamponyva segítségével csendül fel.

 

Tavaly novemberben az Allee bevásárlóközpontban egy hét alatt mintegy 30.000 látogató csodálta meg az innovatív és látványos szerkezetet, több százan pedig meg is forgatták az zenélő „kereket". A Müpa Hangjáték segítségével a látogatók újfajta, szórakoztató módon kerülhettek kapcsolatba a zenével.

 

Akik tavaly lemaradtak, vagy nem éreztek magukban elég bátorságot, azok idén újra nekiveselkedhetnek a kihívásnak, hiszen idén tavasszal a belváros szívébe, a VII. kerületi Madách térre költözik a Hangjáték. Május 28. és június 5. között minden nap 12.00 órától egészen 20.00 óráig várja a vállalkozó kedvűeket a szerkezet.

 

A tavalyi dallamok – Liszt 2. Magyar rapszódiája, a Halott Pénz slágere, a Vuk és a Harry Potter zenéje – mellett három új dallamponyva is készült, így hétre emelkedett a lejátszható zenék száma. Wagner Ring tetralógiájának ikonikus része, A Walkürök lovaglása, Nino Rota Fellini Oscar-díjas, 8 ½ című filmjéhez írt zenéje mellett a Müpa Hangjáték online zeneszerkesztő applikációjának legnépszerűbb dallama is megszólaltatható lesz.

(lásd: http://euroastra.hu/node/101141)

 

A Müpa Hangjáték a Müpa és az Erzsébetvárosi Önkormányzat közös rendezvénye.

 

Lejátszható dallamok:

Halott Pénz: Van valami a levegőben

Harry Potter: Hedvig indulója

Liszt Ferenc: 2. Magyar rapszódia

Nino Rota: La Passerella Di Addio

Richard Wagner: A Walkürök lovaglása

Vuk

Müpa Hangjáték Online nyertes dallama

 

https://www.mupa.hu

https://www.facebook.com/events/1703103036608360

https://www.youtube.com/watch?v=sx3VTaM5rr8

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük