2014. február 5-e és 9-e között második alkalommal kerül megrendezésre a Humorfesztivál a Tháliában. A Nagymező utcai teátrum ez alkalommal 13 előadásnak ad otthont.

 

2014. február 5-e és 9-e között második alkalommal kerül megrendezésre a Humorfesztivál a Tháliában. A Nagymező utcai teátrum ez alkalommal 13 előadásnak ad otthont.

 

A program ismét színes lesz: kabaré, bohózat, komédia, tragikomédia és stand-up is várja a nézőket.

A Humorfesztivál keretében ezúttal a nagyszínpadon bemutatkozik a Győri Nemzeti Színház Martin McDonagh: A kripli című darabjával. Az ír kortárs szerző, Martin McDonagh egyik legnépszerűbb drámája 1934-ben játszódik egy kis szigeten.

 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Alekszandr Szuhovo-Kobilin: Tarelkin halálát hozza el. Az orosz Szuhovo-Kobilin 1869-ben írt komédiája kendőzetlen társadalmi szatíra az elnyomó hatalom mindent felőrlő természetéről, amely által szerzője méltán nevezhető Gogol utódjának. Az előadás Tufan Imamutdinov orosz rendező értelmezésében valósult meg, aki nem először alkotott marosvásárhelyi színpadon.

 

A Nemzeti TÁP Színház Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij: Jövedelmező állás című előadásával, – a Jövedelmező állás 1857-ben keletkezett, és maga Tolsztoj is igen nagyra értékelte mélységét és erejét. A színdarab a korrupt hivatalnokok természetét vizsgálja, pontosabban azt, hogyan működnek különleges erkölcsi elveik, védőmechanizmusaik és önfelmentésük – míg a Székesfehérvári Vörösmarty Színház Rideg Tamás: Indul a bakterházával – a nevető magyar színpadi irodalom leghíresebb suhanca Bendegúz – érkezik.

 

Versenyen kívül szintén a nagyszínpadon lesz látható a Thália Színház 2013 őszén bemutatott, nagy sikerű produkciója, a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban, Réthly Attila rendezésében. Minden normális, modern férfinak három menyasszony az ideális, csak légiutas-kísérők legyenek, és menetrend szerint elkerüljék egymást… Persze egyetlen apró hiba is végzetes… 

 

A Mikroszínpadon most a Dumaszínház: Dumaszvingház, Laár András: Mi hülyeség, mi nem az? Méhes Csaba: A pisztráng – pácban, körettel és Aranyosi Péter: Négybetűs szavak című produkciója osztozik.

 

Az Új Stúdióban, illetve az Arizonában pedig a SZAKKÖR színházi sorozatának Művház című darabját, a Csokonai Nemzeti Színház: Hét randi, Kőhalmi Zoltán: Én, Kőhalmi Zoltán és Mogács Dániel: Rohan(d)ó élet című előadását láthatja majd a közönség.

 

A hagyományokhoz híven most is lesz szakmai beszélgetés, ahol az előadások alkotóival találkozhatnak az érdeklődők és ismét öttagú zsűri fogja értékelni a produkciókat több kategóriában.

 

A részletes program már megtalálható a Thália Színház honlapján, és jegyek, bérletek ezúttal is igen kedvező áron kaphatók!

 

Február 5.

19:00 Martin McDonagh: A kripli – Nagyszínpad

19:30 Kőhalmi Zoltán: Én, Kőhalmi Zoltán – Arizona Stúdió

 

Február 6.

19:00 Alekszandr Szuhovo-Kobilin: Tarelkin halála – Nagyszínpad

20:00 Dumaszínház: Dumaszvingház – Mikroszínpad

 

Február 7.

19:00 Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszij: Jövedelmező állás – Nagyszínpad

19:00 Laár András: Mi hülyeség, mi nem az? – Mikroszínpad

 

Február 8.

17:00 Méhes Csaba: A pisztráng – pácban, körettel – Mikroszínpad

19:00 Rideg Sándor: Indul a bakterház – Nagyszínpad

19:30 Olt Tamás: Hét randi – Új Stúdió

20:00 Mogács Dániel: Rohan(d)ó élet – Arizona Stúdió

 

Február 9.

17:00 Beszélgetés a zsűritagokkal, előadókkal – Mikroszínpad

19:00 Marc Camoletti: Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban – Nagyszínpad

19:30 Füge Produkció: Művház – a SZAKKÖR színházi sorozata – Arizona Stúdió

20:00 Aranyosi Péter: Négybetűs szavak – Mikroszínpad

 

2014. február 5 – 9.

Humorfesztivál

Thália Színház

 

http://www.thalia.hu/

http://humorfesztival.thalia.hu/

 

Lantai József