2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újra Nyílt Napok a Magyar Nemzeti Bankban – Szeptember 15-16-án bárki megtekintheti Budapest egyik legszebb épületét

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/5213"><img class="image thumbnail" src="/files/images/mnb.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.mnb.hu" title="www.mnb.hu" width="75" height="100" /></a><span style="width: 73px" class="caption"><strong><a href="http://www.mnb.hu/">www.mnb.hu</a> </strong></span></span><p>A Magyar Nemzeti Bank szeptember 15-én és 16-án reggel 10 és délután 5 óra között újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt.</p><p> 

 www.mnb.huwww.mnb.hu

A Magyar Nemzeti Bank szeptember 15-én és 16-án reggel 10 és délután 5 óra között újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt.

 

 www.mnb.huwww.mnb.hu

A Magyar Nemzeti Bank szeptember 15-én és 16-án reggel 10 és délután 5 óra között újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt.

 

 Az érdeklődők nemcsak a már jól ismert interaktív Látogatóközpontot tekinthetik meg, hanem körbejárhatják Budapest egyik legszebb épületét is. A belépés ingyenes, előzetes regisztráció nem szükséges. A Kulturális Örökség Napjai keretében zajló esemény – az elmúlt évek tapasztalatai alapján – Budapest egyik legjelentősebb szabadidős programja.

A hétvége külön érdekessége, hogy a látogatók nemcsak végigsétálhatnak az épület különleges szépségű folyosóin, de bepillanthatnak Simor András jegybankelnök szobájába, sőt a Nagytanácsterembe is, ahol a legnagyobb titoktartás közepette döntenek a jegybanki alapkamatról. Újdonság még, hogy a látogatók megismerkedhetnek az elemző területek tevékenységével is, így megtudhatják, mit gondolnak a szakértők az inflációról, milyen biztonsági elemek vannak a forintbankjegyeken vagy mire érdemes használni a bankkártyákat. A nemzeti bank gondol a legkisebbekre is: nekik gyereksarkot rendez be, ahol a kicsik játékos formában ismerkedhetnek meg a pénz világával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.