VI. alkalommal rendezi meg a Békéscsabai Jókai Színház a Színitanházzal karöltve a Színi Iskolák Nemzetközi Találkozóját, amelyre május 5-8. között kerül sor a színház falain belül.

 

VI. alkalommal rendezi meg a Békéscsabai Jókai Színház a Színitanházzal karöltve a Színi Iskolák Nemzetközi Találkozóját, amelyre május 5-8. között kerül sor a színház falain belül.

 

A fesztivál leginkább a szakmai találkozások szempontjából érdekes, de a sok tartós kapcsolat kialakítása sem utolsó szempont a szervezés részéről. Amellett, hogy óriási buli a diákoknak meglátogatni egy kőszínházat, akár egy másik országban, betekintést nyerhetnek abba a munkába, amely a mi műhelyeinkben készül. Ilyenkor minden osztály hoz magával egy előadást, amivel bemutatja a náluk folyó munkát. A darabokon kívül a Színitanház igyekszik minél több színes programmal szolgálni a vendégeknek.

 

„A házigazda természetesen a békéscsabai Színitanház teljes diáksága lesz, akik gondoskodnak a jó hangulatról és a játékokról – tájékoztatott Dr. Ragány Misa (Marketing- és sajtóreferens Békéscsabai Jókai Színház). Közös, interaktív játékokat tervezünk, beavatási ceremóniával, de lesz lélekemelő „bohóckodás", illetve „színházbejárás" címen, humoros vetélkedő, tolmácsok segítségével; de tervben van egy közös „SZINTakció" minden csapatból egy fő szereplésével fél órás improvizációs előadás készítése, illetőleg „örömzene", kreatív hangkeltő eszközökkel."

 

A rendezvényre öt iskola adta be jelentkezését.

Érkeznek vendégek Szerbiából, Ukrajnából, Kaposvárról és Budapestről is. Az Újvidéki Művészeti Akadémia két magyar és egy szerb nyelvű osztállyal érkezik hozzánk, akik a Cernodrinski hazatérése, a Sexpeare és az Anton Ruletka című előadásukat hozzák magukkal. A Kijevből érkező vendégek Sławomir Mrożek: Mulatság című vizsgájukkal jönnek.

A Gór Nagy Mária Színitanoda a Játékstílusok című workshopot hozza, a Pesti Magyar Színiakadémia pedig a Felhőfi-Kiss László Puncipoly című vizsgájával érkezik majd. Izgalommal várjuk vendégeink érkezését! Az előadások bárki számára ingyenesen megtekinthetőek az Ibsen Stúdiószínházban.

 

Előadások:

 

Május 6.

11.00 : Cernodrinski hazatérése- Újvidéki szerb osztály

15.00 : Slawomir Mrozek: Mulatság – Kijev

17.00 : Puntipoly – Pesti Magyar Színiakadémia

20.00 : Rómeó és Júlia – Színitanház, Békéscsaba

 

Május 7.

14.00 : Anton Ruletka – Újvidék, III. éves magyar osztály

19.00 : Játékstílusok – Gór Nagy Mária Színitanoda

21.30 : Sexpeare – Újvidék, I. éves magyar osztály

 

SZ.I.N.T fesztivál

Színitanház

Békéscsaba, Andrássy út 1-3. Ibsen Stúdiószínház

 

http://jokaiszinhaz.hu

http://szinitanhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük