Usa a terrorizmus elleni háborúját az egész világon vívja, amibe saját polgárait is belelérti. Ez már kiderült akkor, amikor a Homeland Security project megindult, mert az apróbb nagyobb botrányok során mindig kiderült, saját polgárainak a magánéletét sem kíméli.

 

Usa a terrorizmus elleni háborúját az egész világon vívja, amibe saját polgárait is belelérti. Ez már kiderült akkor, amikor a Homeland Security project megindult, mert az apróbb nagyobb botrányok során mindig kiderült, saját polgárainak a magánéletét sem kíméli.

Most két botrány borzolja azokat, akikhez eljut a hír. Mert az USA – és persze Kanada is –  ilyen kérdésekben saját belső szájkosarát igencsak gyakran és eredménnyel alkalmazza. Hiszen a fővonalú médiák, legyenek demokraták vagy republikánusok nem akarnak kellemetlenséget maguknak. E média karból sok kis alternativ hírportál emelkedik ki jó információival. De lutri az, hogy a  legtöbb esetben mennyire megbizhatóak. Ez legtöbbször akkor derül utólag ki, amikor ezek megszűnnek és nyomaikat is el szeretnék valakik a Netről takarítani.

Ebben a világban stabilitásával és megbizhatóságával emelkedik ki a http://www.alternet.org/ alternativ hírportál. Ott leltünk rá 2008 október 8-án Naomi Wolf cikkére. A szerző különben amerika egyik legismertebb feministája – és ezért nem nagyon lenne értelme egy saját kérésére elkövetertt öngyilkosságnak – ebben a gyomorforgató cikkében  leplezi le az USA legújabb sötét akcióját saját polgárai ellen. Egyben megvilágítja, miért van az, hogy a kongresszus először leszavazta, majd utana érdekes módon viharos gyorsasággal elfogadta azt a gazdasági törvénycsomagot,  amiben a kormány pénzsajtóját működtetve 700 milliárd dollárral  – ez tizenöt évi magyar nemzeti jovedelemnek felel meg –  "kisegíti" a zavarban lévő bankokat.

Az ügy sima zsarolás, a képviselőket zsarolták meg valakik. Felhivtak a Tisztelt Képviselő urak és hölgyek figyelmét mindkét oldaon, hogy 2008 október 1-jével az Egyesült Államokban 3-4 ezer katonát állítottak készenlétbe azzal a feladattal, hogy az Irakban elsajátitott ismerteik alapján a elbánik végrehajtások miatt zavargó zavargó tömegekkel, illetve egyénekkel  szemben. MINDEN, akár halálos eszközökkel is felléphetnek, áldozatok nem számítanak. Természetesen ezekhez szükséges eszközökkel a csapatokat felszerelték, sőtIrakban éles helyzetben elsajátithatták ezek mindennapi rutinszerű használatát. Az USA nem nyilvános vezetése – a Secret Government – arra számit ugyanis, hogy a recesszió hatására a banki végrehajtások és a csődök fokozódnak. Olyan mértékben, hogy a hirtelen befektetésüket, pénzüket, hitelüket, nyugdijukat  és vagyonukat vesztett tömegek éhséglázadása a rendszer ellen fordul. Ezt pedig BÁRMI ÁRON meg kell akadályozni, hiszen ez alapjaiban fenygeti az USA államrendjét.

Brad Sherman kaliforniai kongresszusi képviselő volt az, aki megtörte a hallgatás falát és elmondta: őt és társait azzal fenyegették, hogy szükségállapotot hirdetnek ki, sőt, katonai törvénykezést vezetnek be, ha nem fogadják el a 700 milliárd dolláros csomagot.

Ebbe a vonulatba illeszkednek azonban más dolgok is.Az egyik, hogya  katonia hírszerző holdak képességeit ezentúl amerikai területen is, amerikai állampolgárok, vállalatok ellen is felhasználhatja a kormányzat, gyakorlatilag törvényi ellenőrzés lehetősége nélkül. A másik, hogy 47 cm ben korlátoztak a polgári célra kiadható műholdképek maximális felbontóképességét. Ez a Googgle rendszerét is érinti.Ott egyébkén ujabb cenzurát is találhatunk: egyes korábban benne szereplő területeket magasabb szempontból, most pixelzagyvalékkal fedtek le.

A lap cikkét PDF állományban egy kapcsolódó másik anyaggal együtt cikkünk végéről angolul letölthetik olvasóink.

Az eredeti Alternet hir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük