Budapest Főváros Önkormányzata ünnepélyesen, a sajtó képviselői előtt mutatta be az új, D2-es hajójáratot, amely az M2-es metró pótlása idején közlekedik a Batthyány tér és a Kossuth Lajos tér között. A fővárosban utazók mindennap reggeltől koraestig használhatják a forgalomba állított dunai átkelőhajót.

 

Budapest Főváros Önkormányzata ünnepélyesen, a sajtó képviselői előtt mutatta be az új, D2-es hajójáratot, amely az M2-es metró pótlása idején közlekedik a Batthyány tér és a Kossuth Lajos tér között. A fővárosban utazók mindennap reggeltől koraestig használhatják a forgalomba állított dunai átkelőhajót.

 

A Batthyány tér és a Kossuth Lajos tér között közlekedő két hajó a BKK normál díjszabása szerint vehető igénybe, azaz semmilyen pluszköltséggel nem jár, ugyanakkor rengeteg pluszt ad az utazás élményéhez – mondta el az ünnepélyes átadáson Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, hozzátéve: az adventi időszakban egy fényfüzér is díszíti az átkelőhajót.

 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelésére, a BKV Zrt. üzemeltetésében indult útjára 2016. december 3-ám, szombaton délután az a menetrendszerinti hajójárat, ami várhatóan jövő tavaszig segíti a fővárosban közlekedők mindennapjait. Az átadáson Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta: a Főváros újdonságként állítja forgalomba a D2-es hajójáratot, amely a Batthyány tér és a Kossuth Lajos tér között szállítja majd az utasokat, kiegészítve a metró autóbuszos pótlását. Az átkelőhajót fényfüzérrel díszítették fel, ezzel is hozzájárulva az adventi hangulathoz – tette hozzá a főpolgármester-helyettes.

 

Mit kell tudni a D2-es hajó közlekedéséről és a Kossuth tér megközelítéséről?

 

2016. december 3-ától (szombattól) várhatóan három hónapon keresztül az M2-es metró mindkét irányban megállás nélkül halad át a Kossuth Lajos tér állomáson az MTESZ-székház bontási munkái miatt. Ebben az időszakban a BKK egy hajójárattal is segíti az utasok közlekedését a pótlóbuszok mellett. A Batthyány tér felől D2 járatszámmal átkelőhajó közlekedik, amit mindennap reggeltől koraestig lehet használni.

 

A III. kerület felől érkezők a Batthyány téren keresztül a D2-es átkelőhajóval juthatnak el a Kossuth Lajos térre, vagy a 9-es busszal az Arany János utcáig utazhatnak, majd onnan rövid gyaloglással – vagy az M2A állomáspótlóra átszállva – érhetik el a Kossuth Lajos tér környékét. Alternatív utazási lehetőséget nyújt a 4-es vagy a 6-os villamos a Margit hídon át a Jászai Mari térig, majd onnan a 2-es villamos közvetlenül a Kossuth Lajos térig. A III. kerület északi részéről induló utasok úgy is megközelíthetik a Kossuth teret, hogy a 34-es vagy a 106-os busszal az Árpád híd metróállomásig, majd onnan az M3-as metróval az Arany János utcáig utaznak, ahonnan gyaloglással vagy a pótlóbusszal érhetik el célpontjukat.

 

A BKK folyamatosan figyeli az utasforgalom alakulását és az érintett járatok menetrendjét szükség esetén az év végéig felülvizsgálja.

 

Az átkelőhajó hétköznap és hétvégén is a normál díjszabás szerinti jegyekkel, bérletekkel vehető igénybe, Hajó vonaljegyet váltani tehát nem szükséges. A metrópótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, ezért amennyiben például a Széll Kálmán tér felől a Kossuth térre tart, a metróról a hajóra átszállva nem kell új jegyet vásárolnia, elég, ha a már előzőleg a metrón érvényesített jegyet felmutatja.

 

http://bkk.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük