2013. november 29-30-án a Szindra Társulat előadásával és Mikulásváró Csiribiri családi délutánnal várja látogatóit a Klebelsberg Kultúrkúria. Pénteken Molnár Ferenc: Az üvegcipő színdarabját láthatjuk, szombaton a Mikulás látogat a Templom utcába.

 

2013. november 29-30-án a Szindra Társulat előadásával és Mikulásváró Csiribiri családi délutánnal várja látogatóit a Klebelsberg Kultúrkúria. Pénteken Molnár Ferenc: Az üvegcipő színdarabját láthatjuk, szombaton a Mikulás látogat a Templom utcába.

 

2013. november 29. péntek 19:00

Molnár Ferenc: Az üvegcipő – A Szindra Társulat előadása.

Írta: Molnár Ferenc

Molnár Ferenc Üvegcipő című remekműve a 20. század elején játszódik. Sipos Lajos műbútorasztalos és egy kiscseléd, Szabó Irma minden akadályt elsöprő szerelmének megható története. Költészet, humor, megoldhatatlannak tűnő akadályok, összeomló és felépülő kapcsolatok szövik át a fordulatos vígjátékot. A bolondos Irma, a józsefvárosi Hamupipőke álomvilágban él, amelyben csak Sipos úr létezik, akinek a csitri mindent elnéz cserébe a reményért, hogy egyszer kölcsönössé lesz a szerelem. Az Üvegcipő a jóság, a tisztaság, az áhítat játéka.

Rendező: Földessy Margit

Jegyár: 1500 Ft

 

2013. november 30. szombat 15.00

Mikulásváró Csiribiri családi délután

Hóhullásban – az Eszter-lánc mesezenekar interaktív Mikulás-csalogató mesekoncertje

Mikulás az erdőben – a Meseerdő Bábszínház előadása

Kézműves játszóház

 

 „Egyedem, begyedem, Eszter-lánc!

Szájad szélén

Mosolyos ránc!

Egyedem, begyedem, Eszter-lánc!

Jöhet a muzsika,

Jöhet a tánc…"

(Lackfi János)

 

Az Eszter-lánc mesezenekar mese-erdő közepébe hív minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet. A sűrű erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt, és a havas mesében talán még a Mikulással is találkozunk. A koncerten megelevenedik a történet a zene, bábok, és persze a gyerekek segítségével, és együtt indulunk a Mikulás nyomába. A hangszerek mind a mese egy-egy szereplőjét ismertetik meg velünk, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon, aminek a végére reméljük új zenekari tagokat is találunk a gyerekek körében, akik beszállnak a közös muzsikálásba. És a dalok talán a Mikulást is közénk csalogatják…

 

„Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob, derbuka és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a népdalok, a Csukások, Weöresek és Varró Danik. Jó kis koktél, dupla buborékkal, alkoholmentesen." (Lackfi János)

 

A zenekar tagjai: 

Kárász Eszter (ének, ukulele, furulya, tilinkó)

Becze Gábor (nagybőgő)

Clemente Gábor (ütőhangszerek)

Molnár György (gitár, ének)

Veér Csongor (hegedű)

 

Mikulás az erdőben – a Meseerdő Bábszínház előadása

A Mikulás ellátogat a Meseerdőbe, hogy megajándékozza annak lakóit. Természetesen az ünnepi pillanatból nem hiányoznak az izgalmas fordulatok, de végül minden jóra fordul épp, mint a mesében. S talán a Mikulás is ellátogat végül hozzánk…

 

A kézműves játszóházban joghurtos pohárból Mikulás figura és csipeszből angyalka készül.

 

Klebelsberg Kultúrkúria

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

 

http://www.kulturkuria.hu/

 

Lantai József