Jubileumi évhez érkezett a Winteretno fesztivál! A Magyar Teátrumi Társaság a Népkör Művelődési Központtal közösen immár ötödik alkalommal rendezi meg a szabadkai színházi eseményt.

 

Jubileumi évhez érkezett a Winteretno fesztivál! A Magyar Teátrumi Társaság a Népkör Művelődési Központtal közösen immár ötödik alkalommal rendezi meg a szabadkai színházi eseményt.

 

2017. február 22. és 25. között ismét ingyenes programokkal várják a közönséget. A négy napossá bővült fesztivál minden korosztályhoz szólva gyermek- és felnőtt előadásokat egyaránt tartalmaz.

 

A rendezvénysorozatot szerdán délelőtt a Vándor Bábszínház nyitja meg, melyet a szabadkai közönség által jól ismert Fabula Rasa Színjátszó Grund és a Róna Táncegyüttes új, Hair előadása követ majd. Csütörtöktől az elmaradhatatlan Teátrumi Mocorgó játszóházban a gyermekek egy négy állomásból álló ügyességi-és készségfejlesztő kalandtúrán vehetnek részt, valamint kipróbálhatják magukat a logikai játékokban vagy készíthetnek valami kreatívat a kézműves foglalkozásokon. A színházra nevelés fontos része a gyermekelőadás, melynek keretén belül a Magyar Népmese Színház hozza el a Napkirályról és a Holdkirálynőről szóló darabját valamint a Lyra együttes koncertje is hallható lesz a program során.

 

A Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai közül 2017-ben a Veszprémi Petőfi Színház, a Budapesti Nemzeti Színház és a Turay Ida Színház mutatkozik be a szabadkai közönségnek. A Szerelmes levelek című előadás során Kéri Kitty és Oberfrank Pál derűs, olykor borús, máskor derűs hangulatot idéz meg, míg a Turay Ida Színház Cserháti Zsuzsáról emlékezik meg a Hamu és Gyémánt című darab kapcsán.  A fesztivált Olt Tamás előadásában a Nemzeti Színház Rejtő Jenő estje zárja.

 

Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára elmondta:

„A Magyar Teátrumi Társaság büszke határon túli rendezvényeire és arra, hogy ezeket hosszú évek óta fenntartja, bővíti. Idén immár ötödik éve érkezünk vissza Szabadkára, melyet a kultúraszerető vajdasági nézőkkel együtt újabb színházi élményekkel szeretnénk megünnepelni. Szeretettel várunk mindenkit!"

 

2017. február 22-25.

V. Winteretno Fesztivál

Színház van az én utcámban!

Szabadka, Népkör Magyar Művelődési Központ

 

http://www.nepkor.rs

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük