Január 13-án és 14-én kerül megrendezésre a V4 Jazz Fesztivál a Budapest Jazz Clubban. A V4 Jazz Fesztivál fő célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a "visegrádi négyek" kiemelkedő jazz formációit.

 

Január 13-án és 14-én kerül megrendezésre a V4 Jazz Fesztivál a Budapest Jazz Clubban. A V4 Jazz Fesztivál fő célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a "visegrádi négyek" kiemelkedő jazz formációit.

 

A visegrádi egyezmény létrejöttének apropóját egy középkori megállapodás adta.

A visegrádi királyi palotában 1335 novemberében Károly Róbert magyar király kezdeményezésére tanácskozást tartottak III. Kázmér lengyel és Luxemburgi János cseh király részvételével. A három ország találkozójának célja az volt, hogy elsimítsák ellentéteiket és gazdasági-politikai együttműködésben állapodjanak meg Bécs árumegállító joga ellenében.

 

A lengyel, cseh, szlovák és magyar klubok és zenekarok napjainkban különb kapcsolatot ápolnak amerikai vagy nyugat-európai szervezetekkel és együttesekkel, mint egymással. A Fesztivál megrendezésével ezen szeretnének finomhangolni, és nem utolsó sorban elhozni és bemutatni a hazai közönségnek a legizgalmasabb produkciókat.

 

Mindennek keretében lép színpadra a kétnapos fesztivál első napján a cseh jazz szcéna "nagy öregjei" közé tartozó Julius Baros formációja, valamint az itthon is sztárként ünnepelt, még mindig fiatalnak számító és legalább ennyire zseniális Hodek Dávid zenekara.

 

A második napon hazai színekben az Egyesült Államokban és Ázsiában is jegyzett Tzumo Árpád produkcióit hallhatja a közönség, őket követően pedig a Przemek Borowiecki által vezetett kísérletező 3Jets Trio zárja a fesztivál programját.

 

Az eseményt a Lengyel és a Szlovák Intézet is támogatja.

A belépés ingyenes!

 

Részletes program:

Január 13.

20:00: Bross Trio (SK) – 21:30: Julius Baros Quartet (CZ)

Január 14.

20:00: Solati (H) / 21:30: 3Jets Trio (PL)

 

Budapest Jazz Club

1136 Hollán Ernő utca 7.

 

http://www.bjc.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük