A Mozsár Kávézó emeletén megnyílt Mozsár Műhely nem más, mint a klasszikus színház újragondolva. Modern teátrum Budapest szívében egy kis csavarral, ahol független alkotók oszthatják meg a világgal, amit fontosnak tartanak.

 

A Mozsár Kávézó emeletén megnyílt Mozsár Műhely nem más, mint a klasszikus színház újragondolva. Modern teátrum Budapest szívében egy kis csavarral, ahol független alkotók oszthatják meg a világgal, amit fontosnak tartanak.

 

Budapesten, a Nagymező utca környékén színházat alapítani olyan, mint vizet vinni a tengerbe. Sokféle műfajú és státuszú színház található itt: két kilométeren belül elérhető szinte minden műfaj és stílus. A Mozsár Műhely megálmodói itt, ebben a fantasztikus forgatagban hoztak létre egy olyan színteret, amely mégis újat tud kínálni, mutatni, mert a színház ma már túllép az egyszerű interpretáción. A jó előadás formailag nyitott, tartalmában sokféle, megvalósításában kommunikatív, hatásában maradandó. Mindezek együtt, egyes elemeinek súlyát előadásonként, produkciónként speciálisan meghatározva jöhet létre valami, ami színház, de mégis más. Ők ezt vállalták.

 

Az alkotók pályázati úton nyerhetnek lehetőséget előadásaik bemutatására.

Az első pályázatot nyáron írta ki a Független Színházművészetért Alapítvány, mint a Mozsár Műhely üzemeltetője, melyen a 2016/2017-es évad bemutatóit választotta ki a szakmai zsűri. Az első négy győztes még decemberben bemutatkozik az új játszóhelyen, melyből három megvalósítását, a Manna Produkció, mint színházi produkciós szervezet támogatja, a negyedik előadás az Art Előadó-művészeti Nonprofit Kft. és a Figurina Kulturális Egyesület közös produkciójaként kerül bemutatásra.

 

A Mozsár Műhely decemberi programjai:

December 4. (20.30)   Karnyóné – bemutató

December 5. (19.30)   Karnyóné

December 6. (19.30)   Szépkisnap – bemutató

December 10. (19.30) Beszélő levelek

December 14. (19.30) Kortalan kortárs – BOTRÁNY – bemutató

December 19. (19.30) Karnyóné

December 20. (19.30) Szépkisnap

December 28. (15.00) Puha vagy banya – bemutató

December 29. (19.30) Karnyóné

 

Csokonai Vitéz Mihály: Karnyóné

Amikor nyakunkba szakadnak a gondok és fojtogat a bánat, miből merítsünk erőt a folytatáshoz? A megoldás legtöbbször meglepő módon jelentkezik. Karnyónénak a segítség egy mókus formájában jött el. A férjét évek óta nem látta, egyedül maradt fogyatékos fiával. A férfi, akiben bízott, átverte. Súlyos anyagi gondokkal küzdött. De Karnyóné nem csak hogy túlélte, hanem meg is találta a kiutat a reménytelenségből és most már azt mondja, az élet mégis csak szép. Ez hogy történhetett meg? Elmesélte nekem, hogy egy késő őszi napon, amikor már teljesen maga alatt volt, megfigyelt egy mókust, aki makkot gyűjtött télire, de egyszerre mindig csak egyet tudott elvinni az odújához. És akkor arra gondolt: hogyha ez a kis állat képes megvédeni magát a zord téllel szemben, akkor ez nekem is menni fog. Apró darabokra tépem a problémáimat, elviszem őket jó messzire, mint az a mókus a kis makkokat, de egyszerre mindig csak egyet…

Karnyóné, Boris, Tündér – Feczesin Kristóf

Tipptopp, Lázár, Karnyó – Szántó Balázs eh.

Lipitlotty, Samu, Tündérfi – Barna Zsombor eh.

Produkciós vezető: Gáspár Anna

Rendezőasszisztens: Fazekas Anna

Rendező: Szilágyi Bálint eh.

Jegyár: 2500 Ft

A Független Színművészetért Alapítvány és a Manna közös produkciója.

 

Szépkisnap

Eddie negyven körüli férfi. Boldog férj és apa, imádja a két gyerekét, Bobbyt és a kis Katie-t. (Kevésbé boldog kutyatulajdonos.) Egy szép napon óriási gubancba keveredik. Kérdés, hogy valaha is kiheveri-e ő és a család az esetet. Erről mesél Eddie, bár sok humorral, de néha mégis szívszorítóan. Arról a szép kis napról…

Dennis Lumborg egyszemélyes színdarabja először kerül színpadra Magyarországon, Szirtes Balázs fordításában és előadásában.

Eddie szerepében: Szirtes Balázs

Rendezte: B. Török Fruzsina

Produkciós vezető: Gáspár Anna

Jegyár: 2500 Ft

A Független Színművészetért Alapítvány és a Manna közös produkciója.

 

Jegyek kaphatók interneten a Jegy.hu hálózatában, továbbá a Belvárosi Színház szervezésén (1075 Budapest, Dohány utca 1/a, telefon: 06-1-266-7130, nyitva tartás: H-P 10-18), valamint az előadások kezdete előtt 1 órával a helyszínen.

Diákjegyek igényelhetők a mozsarmuhely@gmail.com címen.

A helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

 

Mozsár Műhely

Mozsár Kávézó emelete (VI., Nagymező u. 21.)

 

www.mozsarmuhely.hu

www.facebook.com/mozsarmuhely

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük