2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

„VAN MUNKÁM!” — A munkaerő kölcsönzés szimpatikussá tételéért indít kampányt a Work Force

4 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65212"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image11_58.jpg" border="0" width="336" height="210" /></a></span>„Van munkám" címmel a munkaerő kölcsönzés, mint foglalkoztatási forma széles körben ismertté és szimpatikusabbá tételéért indít kampányt a magyar munkaerő kölcsönzési piac egyik jelentős, 100 %-ban magyar tulajdonban lévő szereplője, a Work Force Kft. A program első lépéseként a cég vezetése az olimpiai bajnok kajakos lányokkal meghosszabbította szponzori szerződését.</p><p> 

image11 58„Van munkám" címmel a munkaerő kölcsönzés, mint foglalkoztatási forma széles körben ismertté és szimpatikusabbá tételéért indít kampányt a magyar munkaerő kölcsönzési piac egyik jelentős, 100 %-ban magyar tulajdonban lévő szereplője, a Work Force Kft. A program első lépéseként a cég vezetése az olimpiai bajnok kajakos lányokkal meghosszabbította szponzori szerződését.

 

image11 58„Van munkám" címmel a munkaerő kölcsönzés, mint foglalkoztatási forma széles körben ismertté és szimpatikusabbá tételéért indít kampányt a magyar munkaerő kölcsönzési piac egyik jelentős, 100 %-ban magyar tulajdonban lévő szereplője, a Work Force Kft. A program első lépéseként a cég vezetése az olimpiai bajnok kajakos lányokkal meghosszabbította szponzori szerződését.

 

Az elmúlt évek gazdasági körülményei között a munkaerő gazdálkodás komoly kihívást jelentett számtalan cégnek, különösen a termelő vállalatoknak. A szükségszerű leépítések, vagy létszámstop, valamint a felvevőpiac erős szezonalitásai az általános foglalkoztatásra negatívan hatottak. Ennek ellensúlyozását és a körülményekhez való rugalmasabb alkalmazkodást segítheti a munkaerő kölcsönzés, amely forma még sok munkáltató számra is ismeretlen, a munkavállalók pedig gyakran idegenkednek tőle.

„Sokan előítéletet táplálnak egy olyan munkahellyel szemben, ahol a dolgozókat, vagy azok egy részét bérbe veszi a munkaadó. Pedig a cégek döntő részénél a dolgozók között, a bérezés és egyéb juttatások tekintetében, nem a foglalkoztatási forma alapján tesznek különbséget." – támasztotta alá saját tapasztalataival a kezdeményezést Csákvári Róbert, a cég tulajdonosa és ügyvezető igazgatója: a cég bérbe adott alkalmazottait döntően 8 órában és szinte mindig azonos feltételek mellett és bérszínvonalon foglalkoztatják, mint az adott cég többi dolgozóját. – „A munkáltatók számára is számos előnyt hordoz az ilyen típusú foglalkoztatás, ezt már sokan felismerték, míg bizonyos földrajzi régiókban gyakran ezek a cégek jelentenek a helyieknek megélhetést. Ugyanakkor a munkaerő régiók közötti mobilitásának kialakulásához is hozzájárulhat a munkaerő kölcsönzési forma. Köztudott, hogy a magyar munkaerő mobilitása jelentős elmarad a nyugat-európaitól, különösen a tengeren túlon tapasztalhatótól. A kampány célja, hogy a munkavállalók jobban megismerjék a munkaerő kölcsönzés körülményeit és a benne rejlő lehetőségeket, ne idegenkedjenek tőle, és mind többen mondhassák el magukról: van munkám."

A munkaerő kölcsönzési foglalkoztatási forma ma még nem olyan elterjedt Magyarországban, mint külföldön, de jelenleg 130 000 foglalkoztatottat érintő szektor növekedése elől az idén nyáron hatályba lépett törvényekkel a Work Force vezetője szerint is elhárultak az akadályok.

 

A „Van munkám" kampány bevezetőjében a Work Force olyan lépések megtételét tervezi, amellyel az általa bérbe adott dolgozók a korábbinál jobban érezhetik, hogy a „Work Force közösség" tagjai. Erre kiváló alkalmat adott Szabó Gabriella és Kozák Danuta, olimpiai bajnokokkal nemrég meghosszabbított szponzori szerződés, amelynek keretei között a magyar élsportolók még az idén több olyan munkahelyre is ellátogatnak, hogy a sikereik eléréséhez vezető útról beszélgessenek a hallgatósággal, ahol jelentős létszámban dolgoznak a Work Force alkalmazottai.

„Ma sokak számára a megfelelő munkahely megszerzése, mások számára annak megtartása, hasonló kitartást és elszántságot igényel, mint amivel az élsportolók rendelkeznek. Ezért döntött a cég úgy, hogy szponzorálási politikájának középpontjába a magyar élsport támogatását helyezi." – tájékoztatott a szakember – „Szponzorálási politikánkkal többek között az is célunk, hogy nem csupán a cég nevét, de ezt a foglalkoztatási formát ismertebbé és szimpatikusabbá tegyük a munkáltatók és munkavállalók körében."

Az olimpikonok támogatása nem csupán a hamarosan induló kampány miatt fontos a cég számára, hiszen ez a kapcsolat a mostani szerződés meghosszabbítás a hosszú távú együttműködés folytatására, hanem első sorában egy átgondolt szponzorációs politika része.

Work Force a kiemelkedő magyar sportteljesítmények támogatásával – és így a magyar olimpiai csapat eredményes tagjainak szponzorálásával – jó példával kíván elől járni.

Célja, hogy gazdaság mind több magyar tulajdonú szereplője számára váljon fontossá a kiemelkedő magyar teljesítmények támogatása.

 

A hamarosan újtára induló kampány részeként a cég más aktivitások mellett a munkavállalók számára nyílt napok és tájékoztatók szervezését tervezi, amelyhez a hátteret a jelenleg 7 irodával működő, de jövőre további legalább hárommal kiegészülő országos irodahálózata biztosítja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.