2023.február.05. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

“Varázslatos ez a közeg!”

4 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/42073"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_237.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.sziget.hu" title="www.sziget.hu" width="100" height="48" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.sziget.hu/">www.sziget.hu</a> </strong></span></span><p>A sztárfellépők a világ legjobbjának tartott Glastonbury fesztiválhoz hasonlították a Szigetet, az itt lévő nagykövetek szerint nincs is jobb Európában, a nemzetközi újságírók le voltak nyűgözve a változatosságától és hangulatától, a magyar politikusok pedig a legvonzóbb hungarikumnak tartják kedvenc fesztiválunkat. 382 ezren voltak, békében, boldogságban.</p><p>

 www.sziget.huwww.sziget.hu

A sztárfellépők a világ legjobbjának tartott Glastonbury fesztiválhoz hasonlították a Szigetet, az itt lévő nagykövetek szerint nincs is jobb Európában, a nemzetközi újságírók le voltak nyűgözve a változatosságától és hangulatától, a magyar politikusok pedig a legvonzóbb hungarikumnak tartják kedvenc fesztiválunkat. 382 ezren voltak, békében, boldogságban.

 www.sziget.huwww.sziget.hu

A sztárfellépők a világ legjobbjának tartott Glastonbury fesztiválhoz hasonlították a Szigetet, az itt lévő nagykövetek szerint nincs is jobb Európában, a nemzetközi újságírók le voltak nyűgözve a változatosságától és hangulatától, a magyar politikusok pedig a legvonzóbb hungarikumnak tartják kedvenc fesztiválunkat. 382 ezren voltak, békében, boldogságban.

"Átfutottam a programfüzetet, és láttam milyen arcok vannak itt a Szigeten. Varázslatos ez a közeg! Talán ez a világ legnagyobb fesztiválja, valahol még a Glastonburyt is felülmúlja." mondta Sister Bliss, és neki igazán elhihetjük, hiszen a Faithless többször is járt már a Szigeten. Vele összhangban James Ford, a Simian Mobile Disco tagja így nyilatkozott: "Nagyon szeretnénk visszajönni máskor is, olyan ez a fesztivál, mint a Glastonbury. Nagy és rengeteg program van."

A Sziget méreteit és változatosságát emelték ki a fesztiválról tudósító nemzetközi újságírók is. Többek között New Musical Express, a The Guardian, a Mixmag, a The Telegraph újságíróiból álló csoport tagjai egy sajtóbeszélgetésen a fesztiválos tapasztalataikról beszéltek. Kiemelték a Sziget unikális atmoszféráját és szervezettségét. Mint mondták, a Sziget rendkívül barátságos fesztivál és egyedülálló abban, hogy a nagy koncertek mellett számos izgalmas és érdekes kisebb programot is tartalmaz. A külföldi újságírók külön kiemelték – összehasonlítva más fesztiválos tapasztalataikkal – a zenei helyszíneken felállított technika minőségét, azt, hogy milyen "jól szólnak" színpadok.. Elmondásuk szerint más fesztiválokhoz képest a szolgáltatások minősége és a higiéniai körülmények is kiemelkedők.

Számos nagykövet is megfordult az idei fesztiválon. Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet asszony – aki civilben is több napon kint bulizott a Szigeten – egyszerűen annyit mondott: „a Sziget a legjobb buli egész Európában". Fontos találkozási pontnak nevezte a fesztivált, ahol a különböző nemzetek fiataljai együtt szórakozhatnak.

Az idei Szigetre kilátogató magyar politikusok véleménye is egybehangzó. Rétvári Bence és Nyitrai Zsolt államtitkárok arról beszéltek kintlétükkor, hogy a Sziget a legvonzóbb magyar hungarikumok egyike, ahogy Rétvári fogalmazott, a Sziget a harmadik legfontosabb országmárkánk Puskás és a Rubik-kocka után. Jól is működött az idén is és egy igazi nemzetközi kavalkádot varázsolt a fesztivál a Hajógyári szigetre, ahol közel 50 náció fiataljai szórakoztak együtt a hazai fesztiválozókkal. A felmérések azt mutatják, hogy naponta ugyanannyi a külföldi, mint a magyar bent a Szigeten, ami túl azon, hogy a legtöbb külföldit vonzó hazai rendezvény, a legtöbb magyar látogatót is számláló esemény hazánkban.

A rendőrség is pozitívan nyilatkozott a Szigetről. Bár akadt dolguk, de inkább csak kisebb súlyú bűncselekményekkel kapcsolatban kellett intézkedniük – mondta Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány, amikor meglátogatta a rendezvényt. Hasonlóképpen fogalmazott dr. Szeles Géza, a Sziget "főorvosa". Elmondása szerint semmi komolyabb baleset nem történt a Szigeten. A bűnügyi és egészségügyi statisztikák a Sziget méretéhez képest kiemelkedően jók.

Gerendai Károly a Sziget főszervezője összegzése szerint minden szempontból sikeresnek mondható az idei fesztivál is. „A válság ellenére alig csökkent a látogatottság, és az esőzések valamint az árfolyam ingadozások okozta többletköltségek ellenére is nyereséggel zártunk." – zárta Gerendai.

                A következő egy hétben a bontó-, és szállítómunkásoké valamint a takarítóké a terep, majd a második héten megkezdődik a terület rekultivációja, s várhatóan szeptember elején a Főkerttel közösen megtörténik a füvesítése a területnek.

                Most tehát egy évig várni kell a Szigetre, addig is itt egy kis emlékeztető: http://www.youtube.com/watch?v=TfL1G92-QS8

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.