2023.június.05. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

VÁRKONYI BALÁZS KAPTA „A MERÉSZ ÚJÍTÓ” KÜLÖNDÍJAT AZ „ENTREPRENEUR OF THE YEAR” DÍJÁTADÓJÁN

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/9469"><img class="image thumbnail" src="/files/images/EOY_varkonyi%20balazs_1.thumbnail.jpg" border="0" alt="Várkonyi Balázs" title="Várkonyi Balázs" width="67" height="100" /></a><span style="width: 65px" class="caption"><strong>Várkonyi Balázs</strong></span></span></p><p><strong>Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója vehette át a díjat az Ernst & Young „Entrepreneur Of The Year" („Az év üzletembere") 2007 zártkörű díjátadó ünnepségen „A Merész újító" kategóriában. </strong></p><p>

várkonyi balázsVárkonyi Balázs

Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója vehette át a díjat az Ernst & Young „Entrepreneur Of The Year" („Az év üzletembere") 2007 zártkörű díjátadó ünnepségen „A Merész újító" kategóriában.

várkonyi balázsVárkonyi Balázs

Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója vehette át a díjat az Ernst & Young „Entrepreneur Of The Year" („Az év üzletembere") 2007 zártkörű díjátadó ünnepségen „A Merész újító" kategóriában.

Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója az idei év „A Merész újító"-ja. Az elismerést az Ernst & Young „Entrepreneur Of The Year" („Az év üzletembere") 2007 zártkörű díjátadón vehette át Várkonyi Balázs. Az üzletember a díjat sikeres üzleti karrierjének köszönheti. Az Extreme Digital-t 2001-ben, a műszaki termékek piacán lévő igényeket felismerve teljes egészében önerőből alapította. A vállalat rekordsebességgel bővült, jelenleg piacvezető a hazai internetes műszaki áruházak között.

„Óriási megtiszteltetés a számomra, hogy nekem ítélték ezt a díjat. Rengeteg sikeres vállalkozás és üzletember van hazánkban, ezért különösen megtisztelő ez az elismerés" – mondta Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója „A Merész újító" kategória díj átvételekor. „Az Extreme Digital története és ez a díj bizonyítja, hogy kreativitással, sok munkával, kitartással és a lehető legmagasabb színvonal elérésével bármi megvalósítható."

Az Extreme Digitalt Várkonyi Balázs üzlettársával, Kelemen Gyulával alapította 2001-ben, önerőből. Várkonyi ekkor mindössze 21 éves volt. Ma az Extreme Digital 35 százalékos piaci részesedésével piacvezető az internetes műszaki áruházak versenyében, s a teljes magyar internetes kereskedelemnek is előkelő hányadát, 15 százalékát adja.

A vállalat kezdetben kizárólag digitális fényképezőgépek online értékesítésével foglalkozott, majd egyre szélesebb, rendkívül kedvező árú választékot kínált, így úttörő szerepet vállalt a hazai internetes vásárlás elterjesztésében. Ügyfelei változó igényeire reagálva az Extreme Digital fénysebességgel bővült: 2004 és 2007 között hat szaküzletet nyitott Budapesten és vidéken, éves árbevételét 1,7 milliárd forintról mintegy 7 milliárd forintra növelte. Ez a fantasztikus organikus növekedés példa nélküli a hazai online, sőt a teljes műszakicikk-kereskedelemben.

Az Extreme Digital Várkonyi által kidolgozott üzleti stratégiája a kezdetek óta változatlan. A cég az intenzív forgalom fenntartásának érdekében kis fedezettel és alacsony árréssel dolgozik. Versenytársaival ellentétben nem egy-egy kedvező ajánlattal próbál a konkurencia fölé kerekedni, hanem folyamatos piacfigyeléssel igyekszik minden termékcsoportban alacsonyan tartani az árakat.

A vállalat teljesítményére külföldön is felfigyeltek. Szakítva eddigi gyakorlatával, a saját erőből és tőkéből való folyamatos építkezéssel, az Extreme Digital a közelmúltban úgy döntött, kisebbségi befektetőt von be regionális terjeszkedési tervei valóra váltásához. A svájci SoftCon Informatik AG a tervek szerint 25+1 százalékos tőkebefektetést kíván végezni a cégben az idei év során. Ezzel az Extreme Digital előtt megnyílik a külföldi terjeszkedés lehetősége, első két célpiacuk Románia és Bulgária.

Az Ernst & Young által 1986-ban alapított „Entrepreneur Of The Year" („Az év üzletembere") díj az üzleti élet Oscar díja. Az üzleti díjat 40 országban ítélik oda, Magyarországon 2003 óta díjazzák a kiemelkedő eredményeket elért üzletembereket. A díj célja, hogy bemutassa a hazánkban elért kivételes teljesítményeket, ezáltal példát mutasson a hazai vállalkozások számára.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.