2014. május 24 – 25. Városligeti Gyermeknap a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Budapest Főváros Önkormányzatával közösen már 1990 óta évente megrendezi kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben. A programra idén május 24-25-én kerül sor.

 

2014. május 24 – 25. Városligeti Gyermeknap a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Budapest Főváros Önkormányzatával közösen már 1990 óta évente megrendezi kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben. A programra idén május 24-25-én kerül sor.

 

A Gyermekmentő Szolgálat közhasznú karitatív szervezetként fontosnak tartja, hogy a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyerekek és családjaik belépődíj fizetése nélkül, színvonalas, kulturált programokon tudjanak részt venni. Sokuknak erre egész évben csak itt nyílik alkalom. A már hagyományos és igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

 

Íme néhány program a kínálatból:

Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpada, május 25., vasárnap, 10-19 óra között. Tervezett program: Budapesti Operettszínház, Rutkai Bori és együttese, Gubás Gabi és a Szeleburdi Színház, Kaláka együttes, Madách Musical Táncművészeti Iskola, MÉZ együttes és a MintaPinty Zenekar.

 

Nemzetek Utcája, május 25., vasárnap, 10-18 óra között. A programon számos ország nagykövetsége, illetve kulturális intézete mutatja be kulturális és gasztromóniai sajátosságait. A színes program idén táncos, zenés műsorokkal egészül ki a Nagykövetségek Színpadán.

 

Biztonságos Internet Sátor, május 24-25., szombat-vasárnap, 10-19 óra között. A Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában a biztonságos internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várunk minden érdeklődőt. (A Biztonságos Internet Sátor programjait az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az NMHH, a HP Magyarország, a Mobilsuli, a Magyar Telekom és a UPC Magyarország támogatja.)

 

Lovasterápia bemutató, május 25., vasárnap. A Magyar Lovasterápia Szövetség munkatársai és a gyerekek a nagyközönség számára három alkalommal tartanak lovasterápiás bemutatót 11.00, 14.00 és 16.00 órai kezdettel.

 

A fentieken kívül lesz:

– OTP Bank Gyermeknapi Focikupa bajnokság, május 24-25. Focikupa általános iskolások részére.

– Fogászati szűrés a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank Fogászati szűrőbuszában, május 24-25., 10-19 óra között. Ingyenes gyermekfogászati szűrés. A bátor gyerekeket a fogászati busz mellett arcfestés és sok-sok ajándék várja.

– Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Nőgyógyászati szűrőkamionja, május 24-25., szombat-vasárnap, 10-19 óra között. A szűrőállomáson szaktanácsadás és tájékoztatás zajlik.

– Babarét: A három év alatti kicsik megpihenhetnek a Gyermeknap forgatagában, és fejlesztőjátékokkal játszhatnak az árnyas fák alatt.

– Kutyával az Emberért Alapítvány kutyás bemutatója, május 25., vasárnap. Az Alapítvány szakemberei és kutyái a Nagykövetségek Színpadánál, a Napozóréten várják az érdeklődőket.

– Zuglói Filharmónia Térzene, május 24., szombat, 15 órától a Királydombnál

– Helyőrségi Tavaszi Szemle, május 24., szombat: a Magyar Honvédség színes előadásokkal, fegyver- és harckocsi-bemutatókkal csatlakozik idén a rendezvényhez

 

Véradás! A Magyar Vöröskereszt véradásra vár minden 18 és 60 év közötti önkéntest. Az ingyenes véradás helyszíne május 24-25-én 11.00-17.00 óráig a Paál László sétányon álló Véradókamion. A regisztrációhoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges!

 

MoKi gyermeksátor a biztonságos közlekedésért, május 24-25, szombat-vasárnap: Idén ismét kilátogat a Városligetbe a Mercedes-Benz Hungária Kft. MobileKids programjával, ami játékos formában szeretné felhívni a 4-10 éves korosztály figyelmét a biztonságos közlekedés fontos kérdéseire, illetve szórakoztató módon tudatosítja a gyerekekben azokat a közlekedési magatartásformákat, melyek az önálló közlekedéshez szükségesek. A MobileKids sátorban Kresz-teszttel, a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos játékokkal és egyedi kézműves foglalkozással várják a gyermekeket.

 

A széles programkínálat mellett vásárosok és kereskedők kedvező árú, különleges portékákkal várják az idelátogatókat.

A részletes program május 23-tól olvasható a weboldalon.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

 

2014. május 24 – 25.

Városligeti Gyermeknap

 

www.gyermekmento.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük