2023.június.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vasszűz zúz a Szigeten

3 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/39763"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/sziget_5.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.sziget.hu/" title="http://www.sziget.hu/" width="100" height="54" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.sziget.hu/">http://www.sziget.hu/</a> </strong></span></span>Hatvanhatezren (66.000) töltötték a pénteket a Szigeten, ahol a tizenharmadika is szerencsés. Szombatra már csak a híre marad az éjszakai zuhénak, nyoma nem. Ma lesz az egyik leglátványosabb program: a Nagyszínpad előtt - délután 3-kor - többezer ember perdül majd egyszerre táncra.</p><p>

 

http://www.sziget.hu/http://www.sziget.hu/ Hatvanhatezren (66.000) töltötték a pénteket a Szigeten, ahol a tizenharmadika is szerencsés. Szombatra már csak a híre marad az éjszakai zuhénak, nyoma nem. Ma lesz az egyik leglátványosabb program: a Nagyszínpad előtt – délután 3-kor – többezer ember perdül majd egyszerre táncra.

 

http://www.sziget.hu/http://www.sziget.hu/ Hatvanhatezren (66.000) töltötték a pénteket a Szigeten, ahol a tizenharmadika is szerencsés. Szombatra már csak a híre marad az éjszakai zuhénak, nyoma nem. Ma lesz az egyik leglátványosabb program: a Nagyszínpad előtt – délután 3-kor – többezer ember perdül majd egyszerre táncra.

A Sziget harmadik napján olyan sztáfellépőké volt a terep, mint  a Papa Roach, Gentleman and the Evolution – aki a koncert egyharmadát gyakorlatilag a közönség között töltötte -, Mika valamint a 30 Seconds To Mars. S mire vége lett a szabadtéri koncerteknek, az eső nézett ki a Szigetre. A rapid vihar azonban nem érte váratlanul a szervezőket. Éjfélre megtettek minden óvintézkedést, amit ilyenkor tenni kell. Folyamatosan figyelték a nap folyamán a meteorológiai jelentést. Ebből kiderült, hogy dél-nyugati irányból lehetett egy nagyobb viharzónára számítani, de még koradélután a jelentésekből nem volt  egyértelmű, hogy Budapestet érinti-e majd a vihar. Sajnos később már nem volt kérdéses, hogy a viharzóna csücske eléri a Szigetet. Ennek megfelelően a Sziget munkatársai azonnal intézkedtek: a magas felépítményű színpadokat leeresztették, a sátrakat megerősítették. Felkészült a Sziget villanyszerelő gárdája is az esetleges áramkimaradás elhárítására egy pótelektronikai hálózat beállításval, valamint a térvilágítást is biztosították. Mindezeken túl a magasabb építésű heszíneket  – mint a bungee jumping, a kalandpark – leürítették, s az összes lehetséges fórumon a közönséget értesítették a várható viharról. És természetesen a biztonsági őrséget is megerősítették, arra az esetre, ha a Szigetet üríteni kellett volna. Erre azonban nem került sor.

A vihar elvonultával pedig az elmúlt években – sajnos – már rutinná vált feladatok következtek: a szivattyús autók tüntették el az eső nyomait és földes homokkal fedték el a sárfoltokat. Így a Vasszűz valamint a többi szombati program látogatói számára már csak a híre marad a zuhénak. Szombaton csuda jó lesz az idő és csuda jó lesz a program. A Nagyszínpad a Vodafone flashmobbal, azaz a Havervagy tánccal indul, ahol a nézőtéren többezer ember táncol majd egyszerre egy, a hét folyamán betanult koreográfiát. A rendkívül látványos indítás után lesz – többek mellett – Tankcsapda és Iron Maiden, más helyszíneken pedig megannyi szép és jó. Szigetre fel! Itt a hétvége!

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.