2022.október.05. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Véget ért az ORTT tudatos médiafogyasztásért folytatott kampányának televíziós és online szakasza

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/23403"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/ortt.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>A karácsonyi ünnepeket követően indult az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a gyerekvédelem érdekében a szülőket megszólító kampánya, amelyet a hazai televíziókban és online felületeken láthatott a közönség.</p><p>

ortt.thumbnailA karácsonyi ünnepeket követően indult az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a gyerekvédelem érdekében a szülőket megszólító kampánya, amelyet a hazai televíziókban és online felületeken láthatott a közönség.

ortt.thumbnailA karácsonyi ünnepeket követően indult az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a gyerekvédelem érdekében a szülőket megszólító kampánya, amelyet a hazai televíziókban és online felületeken láthatott a közönség.

 

  spacer
    Az ORTT célja az volt, hogy felhívja a szülők, tanárok, nevelők figyelmét a kiskorúak médiafogyasztásával kapcsolatos felelősségükre. A kisfilmek az erőszakos, a félelemkeltő és a szexuális tartalmak veszélyeire figyelmeztettek.

    Az ORTT által felkért műsorszolgáltatók kedvezően fogadták az ORTT megkeresését, és – egyetértve a kezdeményezéssel – közzétették a kisfilmeket. A Testület köszönetet mond a kampányt támogató televízióknak és online portáloknak.

    A Ne hagyd, hogy a televízió nevelje fel a gyereket! szlogennel futó három reklámfilmet a televíziós műsorszolgáltatók mintegy 1200 alkalommal sugározták, és – a helyi televíziók közönsége nélkül számítva -, a lakosság hetvenhét százalékához legalább egyszer eljutottak. Jelentős társadalmi sikernek számít, hogy a lakosság fele legalább három alkalommal találkozott a szpotokkal.

    Az ORTT kampánya integrált volt, a televízió szpotok mellett kiegészítő elemként online felületeken is megjelenítettük a szpotokat. Az online videobannerek 3.800.000 alkalommal jelentek meg a webes felületeken, így 1.400.000 felhasználót ért el a kampány. Ezen túl az online bannerekről húszezren átkattintottak az ORTT honlapjára, ahol a kiskorúak védelmével kapcsolatos szakmai anyagokat olvashattak.
   

 Az elmúlt hónapokban a kampányról sok cikk jelent meg, a fórumokon heves viták folytak, úgy látszik, sikerült felkelteni a sajtó és a nézők figyelmét is.

    Az ORTT tudatos médiafogyasztást szolgáló kampányának első szakasza ezzel lezárult, melyet az idén újabb eszközökkel más felületeken szeretnénk folytatni.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.