A kecskeméti Katona József Színház május 25-én a Nemzeti Színházban vendégeskedik.

A kecskeméti Katona József Színház május 25-én a Nemzeti Színházban vendégeskedik.

Kuriózum a Nemzeti Színházban: a kecskemétiek kapják meg egy napra a terepet, és egy nap alatt 4 vendégelőadást tartanak. „Vendégségben a Nemzeti Színházban" címmel szeretnék a színház sokszínűségét megmutatni, ezért stúdió színházi és nagyszínházi előadást is választottak.

 

Nagyon fontos célkitűzése a színház mostani vezetésének kimozdulni, fesztiválokra eljárni – mondta az esemény tájékoztatóján Cseke Péter a Katona József Színház igazgatója.

Ezért örültem nagyon Vidnyánszky Attila felkérésének és nem egy előadást, hanem rögtön egy napot kértem: feljöhetnénk egy gyerekdarabbal, délután játszhatnánk egy kamaradarabot, este egy nagyszínházi előadást és fontosnak tartottam, hogy a Kecskemét City Balett is megjelenjen. Mivel vendégjátékunk gyereknapra esik, boldogak vagyunk, hogy így nekik is igazi örömet szerezhetünk egy kis gyerekoperával. Délután a Kaszás Attila teremben O'Neill

Hosszú út az éjszakába darabját játsszuk kiváló színészekkel Zsótér Sándor rendezésében. Este a Most mindenki együtt! egy vidéki kisváros rézfúvós zenekarának életéről, az egyén és a közösség kapcsolatáról hol humorosan, hol drámaian szóló darabot adjuk elő fantasztikus zenével – tette hozzá Cseke Péter.

 

A. Szabó Magda a Nemzeti Színház stratégiai igazgatója megjegyezte, hogy nagyon fontosnak tartják a jövő nemzedékének a színházra való nevelését, a színházba szoktatását. Gyerekdarab még nagyon kevés van a Nemzeti Színház repertoárján, ezért örömmel látják a Hamucipőcske délelőtti előadását. Amilyen szívesen látnak vendégül a Nemzeti Színház falai között határon túli és vidéki társulatokat, ugyanolyan szívesen és örömmel megy turnéra a Nemzeti Színház is. Nagy szeretettel üdvözlik vasárnap a Kecskeméti Katona József Színház társulatát.

 

Nem Kell Kecskemétre utazniuk, a kecskeméti színház jön el Önökhöz!

 

„Vendégségben a Nemzeti Színházban" – május 25. vasárnap.

11.00  Gobbi Hilda Színpad – Hamucipőcske a'la Rossini – Zenél az erkély kakaóval
15.00  Kaszás Attila terem – Hosszú út az éjszakába

18.00  Gobbi Hilda Színpad – A négy évszak – táncszínházi előadás

19.00  Nagyszínpad – Most mindenki együtt!

Jegyárak: gyermek előadás – 1.500 Ft., felnőtt előadások 1800 – 3.800 Ft között.

Most mindenki együtt!

Mit érzünk miközben egy zenekart figyelünk? Mire gondolunk egy nagy volumenű mű koncertje közben? Zenei összhang, felkavaró érzések: egységes dallamok szárnyalnak a tökéletesség felé. Hányszor gondoltunk bele, hagy vajon milyenek a zenészek, de legfőképpen az emberek e tökéletesség mögött? Vajon nekik is vannak problémáik?
Egy zenedarab csak akkor válhat teljessé, ha a zenészek ügyessége, tehetsége és lelke mellett ott van az a plusz, amit az összetartásuk jelent. Az az igazi harmónia. Peter Buckman színművében megismerhetünk egy közösséget: egy kisvárosi zenekart, akiknek életük része a játék, a gyakorlás, és természetesen a zenésztársak. Legtöbbjük egymásért zenél, mert
szeretnek együtt játszani. Ebbe a szoros kötelékbe – ahol a 9 éve zenélő társukat újoncnak hívják – belecsöppen egy idegen. Egy idegen, aki maga sem érti ezt a különleges kapcsolatot Hogyan lehet megvilágítani számára, hagy a harmónia nem a hangjegyekből, hanem az emberekből fakad; hogy ha mindenki a saját hangján szólal meg, az tesz teljessé egy zenekart, egy közösséget?
Vajon meddig képesek az emberek önmaguk maradni, ha minden megváltozik? A darab fő kérdései, hogy kell-e, érdemes-e egy közösséget arra ösztönözni, hagy egy magasabb kategóriába lépjen. Továbbá, készek vagyunk-e arra, hagy áldozatot hozzunk az előremenetelért, a sikerességért. És mi a fontosabb: a siker vagy a szolidaritás. Bizonyos generációs ellentétek feloldásáról is szól a mű.
Mindezt kiváló humorral, nagyszerű zenei számokkal láthatják Kőszegi Ákos, Dunai Tamás, Sára Bernadette, Kiss Zoltán, Danyi Judit, Pál Attila, Hegedüs Zoltán, Kiss Jenő, Fazakas Géza, Decsi Edit, Ferencz Bálint, Dobó Enikő, Orth Péter, Parogi Ádám, Farkas Ádám alkotja a remek rézfúvós zenekart. (Díszlet és jelmeztervező: Carmencita Brojboiu)

Minden mozgásba lendül, Cseke Péter rendező kezében a karmesteri pálca felemelkedik, és akkor; most mindenki együtt!

 

2014. május 25.

„Vendégségben a Nemzeti Színházban"

 

http://www.kecskemetikatona.hu/

http://nemzetiszinhaz.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük