Hosszas tárgyalások, egyeztetések után végre megszületett a jó hír, miszerint Vikidál Gyula is tagja lett a Vazul vére rockopera produkciónak. A szervezők ezzel a lépéssel óriásit húztak, hiszen Vikidál az István a király legnépszerűbb és legelismertebb Koppánya most az „idős" Istvánként tér vissza 2015. április 12-én, Csepel Munkásotthon!

 

Hosszas tárgyalások, egyeztetések után végre megszületett a jó hír, miszerint Vikidál Gyula is tagja lett a Vazul vére rockopera produkciónak. A szervezők ezzel a lépéssel óriásit húztak, hiszen Vikidál az István a király legnépszerűbb és legelismertebb Koppánya most az „idős" Istvánként tér vissza 2015. április 12-én, Csepel Munkásotthon!

 

A Vazul Vére…

Aki még nem tudná, hogy miről van szó, annak elmesélem, – tájékoztatta Olvasóinkat Fiery – hogy a történet 1046-ban játszódik István halála után nyolc évvel, a német báb, Orseolo Péter uralkodásának utolsó időszakában. Vazul fiai visszatérnek, és az Ősvallásban hívők támogatásával, kezdetét veszi a Vata-féle pogánylázadás.

A történet a magyarok ősi gyökereiről, szakrális tudásáról és egységtudatáról szól.

A színpad hátterében egy hatalmas vetített vászon előtt, kilenc ismert előadóművész, valamint sok táncos jeleníti meg mindazt, amit Vörösmarty „Ermi" Imre (ex Rómeó Vérzik) megálmodott. Ermi közel két év alatt dolgozta ki a történet dalainak mind a szövegét, mind a zenéjét. Igyekezett minél hűebben, hitelesebben tolmácsolni a mai nemzedék felé, az adott időszak történetét. Ermi tervei közt szerepel, hogy a színpadi produkció alapjául szolgáljon majd egy olvasmányos, bővebb, érdekes regény, valamint még az idén megjelenik az előadáson hallható dalokat tartalmazó CD is. A Vazul vére 29 dalból áll össze, ezek a színpadi bemutatón rövidebb változatban hangzanak el, a darab bemutatóját követően, a megjelenő hanghordozón viszont teljes hosszukban szerepelnek. Az ősbemutatót követően a darabot a határon túl, a Felvidéken, Kárpátalján, Erdélyben és a Vajdaságban is bemutatják majd.

 

Vikidál Gyula zenei pályája 1965-ben indult, először az Iris, majd a Gemler, Pop, Recorder, Gesarol és Pannónia zenekarok tagja volt. 1974-ben csatlakozott a P. Mobilhoz (a Gesarol utódjához), ez az együttes hozta meg számára az országos hírnevet. Később a Dinamit, a P. Box és az MHV együttesekben is énekelt. Színészként első szerepét, a Városmajorban bemutatott, Máté Péter – S. Nagy István: Krízis című produkciójában kapta. A darab megbukott, őt viszont felfedezték a színház számára. A következő szerepet az István, a király című rockoperában kapta, ő alakította Koppányt. 1992-től a Madách Színház társulatának tagja. Színészi munkája mellett 2008-ig a Boxer, 2008-2009-ben pedig a Mobilmánia együttesben énekelt, utóbbiban 2010-től alkalmanként vendégszerepel, csak úgy, mint a TRIÁSZ (Kálmán György, Jankai Béla, Sipos Péter) együttes esetében.

 

A szereplők:

István – Vikidál Gyula (előadóművész) a P.Mobil, Dinamit, a Pandora's Box, és az MHV

frontembere volt, számos színházi főszerep tulajdonosa, legismertebb szerepe István a király- Koppány.

Vazul – Molnár Péter „Stula", jelenleg a Mobilmánia nevű zenekar frontembere.

Orseolo Péter – Juhász „Kicsi" Attila, a Dirty Dance énekese volt.

Levente – Schrott Péter, a Tűzmadár együttes alapító tagja, önálló pályafutása 2013-ban

            kezdődött egy nagylemezzel.

Hajnal – Kosik Anita színész, a Móricz Zsigmond színház tagja

Torda – Jósa Tamás az Invader zenekar frontembere

Zerind – Király Tibor a Nonsense zenekar énrkese

Solt – Vörösmarty „Ermi" Imre, a Rómeó Vérzik zenekar gitárosa volt.

Vata – Kálmán György a TRIÁSZ, valamint a B-52 együttesek frontembere

 

Koreográfus – Barna István

Nergal Exrtreme GFX, Producer – Daw DiSanti

Grafikus – Nergal GFX, producer – Daw, szervező: Kovács Tak Péter

Rendező – Silló Sándor

 

Jegyek hamarosan kaphatók.

 

http://vazulvere.hu

http://facebook.com/VazulVere

http://passzio.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=30988

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük