2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Villányban ismét itt a péntek

2 perc olvasás

Road zenekar, Belvárosi Betyárok, halászlé-párbaj – folytatódik a „Ha péntek, akkor Villány” sorozat. A villányi fesztiválszezon gazdag és sokszínű kulturális és gasztro-programjai egyre több látogatót vonzanak a „szőlő és bor városába”.

 

A több évtizedes múltra visszatekintő villányi borfesztiválok mellett egyre népszerűbb a „Ha péntek, akkor Villány” című programsorozat, amelynek augusztus 3-án a többszörös arany- és platinalemezes Road zenekar az egyik főszereplője.

 

A Heves megyei Domoszló községben alakult Road zenekar 2004 óta a hazai rockélet egyik legismertebb formációja. A csapat „Rock n’ Road”-ként aposztrofálja zenei stílusát, amelyben a heavy metálra jellemző torzított gitárhangzás és az erős ritmusszekció az egyik meghatározó elem. Az együttes más zenei utak felé is nyitott: egyes dalaiban népies motívumok tűnnek fel, van akusztikus repertoárjuk és fúvószenekarral is léptek már fel együtt. 2011-ben Oroszlán Szonjával, tavasszal „A tökéletesség hibája” című albumhoz Csuja Imre Jászai Mari-díjas színművész főszereplésével készítettek nagy sikerű videoklipet.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=147&v=lQGf23aJAmo

 

Az „Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak” szlogennel hirdetett pénteki programsorozat az Interreg V-A Magyarország-Horvátország együttműködési program támogatásában valósul meg. Ennek köszönhetően idén nemcsak a helyszínek, hanem a programok száma is megtöbbszöröződött: a neves villányi borászatok mellett horvát-magyar gasztro-udvar, gyerekprogramok (Belvárosi Betyárok koncertje) és a horvát Orahovica település kulturális produkciói is várják a látogatókat, míg a Villányi Rendezvénytér idén is a könnyűzenei koncertek és a vérpezsdítő éjszakai utcabálok (Royal Zenekar) fő helyszíne.

https://www.youtube.com/watch?v=Wj7ZvAgmBw0

 

Részletes program: augusztus 3.

Rendezvénytér

20:30 ROAD

22:30 Royal Zenekar

Diófás tér

17:00 Belvárosi Betyárok – gyerekkoncert

18:00 Orahovicai Általános Iskola gyermekcsoportjának bemutatója

Gasztroudvar

17:00 Kulináris kalandozások – látványkonyha, kóstoló és beszélgetés a horvát és magyar

          gasztronómia jegyében. Halászlé párbaj: horvát halászlé vs. magyar dunai halászlé

 

www.villany.hu

www.facebook.com/villanyirendezvenyter

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.