Budapest szívében a Lánchíd budai lábánál szerényen húzódik meg az Andante Borpatika. Borkínálata csodálatos élmény, és a kóstolást zenés, prózai estekkel fűszerezik. Február első felében a Vivat Bacchus Est és Berecz András mesemondó estje várja a vendégeket és természetesen kedves Olvasóinkat is. 

Budapest szívében a Lánchíd budai lábánál szerényen húzódik meg az Andante Borpatika. Borkínálata csodálatos élmény, és a kóstolást zenés, prózai estekkel fűszerezik. Február első felében a Vivat Bacchus Est és Berecz András mesemondó estje várja a vendégeket és természetesen kedves Olvasóinkat is. 

2015 Február 7. 19.00

Vivat Bacchus Est

Mindig vidám és szórakoztató műsoraikkal mára elengedhetetlen "tartozékai" a magyar borkultúrának. Az együttes a kulturált borfogyasztás és a mulatozás igéjét bordalokban megénekelve jutott el számos hazai és Európa különböző pontjain megrendezett borfesztiválra, boros rendezvényre, szüreti és folklór-fesztiválra.

Amitől a csapat egyedi és különleges: hogy dalaik túlnyomó része saját szerzemény!

Sajátos, mindig vidám előadásaikban fölfedezhető a népi folklóron kívűl egyéb stítulírányzat is, mint, pl. – jazz, blues vagy rock and roll, mint bordal!

Énekeltek együtt többek közt Ákossal, St. Martinnal és Demjén Ferenccel is.

Az esti menü:

Gedeon Birtok: Birtok Zöld '13

Petrányi pince: Olaszrizling '11

– Jérceragu leves gazdagon

Balla Géza: Andante Cuvée '11

– Feketeerdei sonkával töltött csirkemell, jázmin rizzsel, friss salátával

Fanni kertje: 5 puttonyos aszú

– Birsalmahab mandulaforgáccsal

 

2015 Február 11. 20.00

Berecz András mesemondó estje

Berecz András állandó fellépő a Borpatika pódiumán. Ízes meséivel fergeteges hangulatot képes teremteni, egyszerűen, eszköztelenül, végtelen derűvel.

Ő így vall magáról:

"1957-ben Budapesten születtem. Az első dalokat édesanyámtól tanultam, aki a híres kunhegyesi táncos, tréfafa és nótafa, Tanka Gábor lányaként sok ilyet tudott. Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban, Nagykunságban, Nyírségben dalokat, meséket, tréfákat gyűjtögetek. Lassan huszonöt éve. Életem különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is voltam, hajszolt embertársaim örömét keresgélő énekes, mesemondó lettem. Óvodásoktól nyugdíjasokig, nevelőintézettől parókiáig mindenféle rendű és rangú ember "használ" – hazám az elszakadt részekkel, és a diaszpóra is. Kedves dalaim és meséim a honát kereső és a nagyon szerelmes ember hallomásai, látomásai. Felnőttekhez szólnak inkább. Sok lemezt, kazettát, CD-t, rádió- és televíziófelvételeket készítettem idehaza, Európában, USA-ban és Kanadában is. Tanítottam magyar népzenét Kalotaszentkirályon, Jobbágytelkén, Sopronban, a torontói York egyetemen, kanadai, amerikai táborokban. Mesét mondtam tolmácsok segítségével kanadai, észt, francia, holland közönségnek is. Utóbb műfordítással is foglalkozom. Tagja vagyok az Egyszólam zenekarnak."

Meséi bölcs, tanító mesék, a kis ember csodálatos győzelmeiről a világ nagyjai és hatalmasai felett.

 

Andante Borpatika

1011 Budapest, Bem rakpart 2.

 

http://www.andante-borpatika.hu/

https://www.facebook.com/andanteborpatika

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük