Mindössze három állomásból álló, első magyarországi turnéjára érkezik hozzánk a fantasztikus brit Grammy-díjas vokálegyüttes, a VOCES8. A Filharmónia Magyarország meghívására három városunk látja vendégül az együttest.

 

Mindössze három állomásból álló, első magyarországi turnéjára érkezik hozzánk a fantasztikus brit Grammy-díjas vokálegyüttes, a VOCES8. A Filharmónia Magyarország meghívására három városunk látja vendégül az együttest.

 

Nagy-Britannia világhírű és sok évszázados vokális hagyományainak egyik legszínvonalasabb képviselője és őrzője a fiatal VOCES8 énekegyüttes, melynek férfi tagjai a legendás Westminster Apátság kórusában kezdték énekesi pályájukat. A szólista kvalitásokkal rendelkező nyolc énekes a kórusirodalom öt évszázadából válogatta műsorát, melyben reneszánsz madrigálok, motetták, romantikus kórusok, népszerű feldolgozások váltogatják egymást hangulatos és garantáltan magas művészi színvonalú előadásban.

 

Március 25-én Veszprémben a Pannon Egyetemen, március 27-én Nagykanizsán a Hevesi Sándor Művelődési Központban, Budapesten pedig két alkalommal, két különböző műsorral láthatja a közönség: március 26-án a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Szent István Bazilikában és március 28-án a BMC-ben.

Március 26-án a Szent István Bazilikában különleges, a többitől eltérő műsorral szerepelnek. Kizárólag angol egyházzenei darabokkal, egyetlen korszakot átölelve, ehhez méltó helyszínen várja közönségét az együttes. A Stuartok korát megidéző koncerten az érett reneszánsz legjelentősebb angol komponistái, Gibbons, Weelkes, Ramsey és Tomkins szakrális műveit hallhatjuk.

 

A többszörös díjnyertes formáció nemzetközi turnéi érintik Európát, az Egyesült Államokat, Ázsiát és Afrikát, szerepeltek többek közt a londoni Wigmore Hall, a Royal Festival Hall, a Tokyo Opera City, a Tel-Avivi Operaház, a Taipei Nemzeti Koncertterem, a párizsi Cité de la Musique, a Dijoni Operaház, a Sanghaji Koncertterem és a Pekingi Nemzeti Előadóművészeti Központ színpadán. A 2013-14-es hangversenyévad állomásai között számos európai város mellett szerepel az Egyesült Államok, Indonézia, Korea, Dubai, Moszkva és Tokió.

 

Az együttes repertoárjának alapját a klasszikus kóruszene adja, ugyanakkor műsoraik a reneszánsz polifóniától különleges jazz- és popdal-átiratokig terjednek, a Signum Classics kiadónál díjnyertes lemezek sorát vették fel.

 

VOCES8 újszerű oktatási workshop-sorozatot működtet, amely a kreativitást és a kiemelkedő zenei teljesítményt serkenti, évente húszezer embert ér el világszerte, amivel elnyerték az UNESCO elismerését is. Művészeti együttműködései során olyan zenekarokkal dolgozott közösen, mint a Philharmonia, a Londoni Filharmonikus Zenekar és a Les Inventions régizenei együttes.

 

A Grammy-díjas VOCES8 kétséget kizáróan a világ egyik legizgalmasabb és legsokoldalúbb énekegyüttese, első magyarországi turnéjuk minden bizonnyal életre szóló zenei élményt nyújt a közönségnek!

 

Voces8 Grammy-díjas vokálegyüttes Magyarországon:

március 25. (kedd), 19:00 – Veszprém, Pannon Egyetem /minden jegy elkelt/

március 26. (szerda), 20:00 – Budapest, Szent István Bazilika

március 27.(csütörtök), 19:00 – Nagykanizsa, Hevesi Sándor Művelődési Központ

március 28. (péntek), 14:30 – Budapest, BMC

 

www.filharmonia.hu

http://www.voces8.com/web/

https://www.facebook.com/VOCES8

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük