Markku Raittinen és Pekka Pellinen egyenesen Lappföldről érkezett, hogy egy interaktív előadás keretében beavassák Budapest legelismertebb bárjainak mixereit a finn vodka titkaiba.

 

Markku Raittinen és Pekka Pellinen egyenesen Lappföldről érkezett, hogy egy interaktív előadás keretében beavassák Budapest legelismertebb bárjainak mixereit a finn vodka titkaiba.

 

Pekka néhány rendhagyó koktélkülönlegességgel is készült, majd a program után a két szakember a Finlandia Vodka Longdrink versenyén zsűrizett.

 

A vodka eredete a mai napig nem tisztázott, sokan és sokat vitatkoznak arról, hogy Lengyelországból vagy Oroszországból indult-e hódító útjára az ital. Legyen azonban bármekkora is a dilemma, a két finn szakértő, Markku Raittinen és Pekka Pellinen szerint a legtisztább vodkát Finnországban készítik.

 

„A tízezer éves gleccsermorénából nyert kristálytiszta víz, a hatsoros árpa és a különleges, természetbarát desztillációs gyártási módszer: ezekben rejlik a finnek kedvencének titka" – kezdte Markku Raittinen vezető vodkamester. –  „Hosszú évek óta tartok tréningeket, jártam már munkaügyben Magyarországon is, tavaly pedig volt szerencsém néhány napot turistaként is eltölteni a fővárosban. A magyar emberek nagyon kedvesek, és örülök, hogy most újra találkozhattam az itteni lelkes, elhivatott kollégákkal."

 

Pekka Pellinen, a párlat Global Brand Mixologist-ja a legújabb koktéltrendek bemutatása mellett olyan különleges „köntösbe öltöztette" kreációit, mint például a popcornos vagy a street foodos papírdoboz.

 

„Imádom meghökkenteni az embereket, látni az arcokon a csodálkozást, amikor egy-egy rendhagyó ötlettel állok elő. Kedvencem a Bloody Mary, mert az egyik legsokoldalúbb koktél, rengeteg lehetőség rejlik benne, mindenhez passzol, és a különböző változatok elkészítése során egy kicsit a szakács szenvedélyemnek is hódolhatok" – mesélte Pekka, aki titkos koktélos kellékeit is megmutatta egy fotó kedvéért.

 

A szakmai programok után a két vodka guru a Finlandia Vodka Longdrink versenyére bejutott 12 döntős közül kiválasztotta a végső befutót, akinek kreációja az idei nyár Finlandia Longdrinkje címet nyerte el.

 

A nemzetközi zsűri által előválogatott mezőnyből a 26 éves Nagy Krisztián került ki végül győztesként, aki egy passion fruitos italkompozíciójával vette le a szakértőket a lábukról.

 

http://www.finlandia.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük