2024.április.12. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vonalban

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/22662"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/100_45871.thumbnail.JPG" border="0" width="100" height="72" /></a></span>Az első születésnapját nemrégiben ünneplő Nextart galéria Németh Orsolya vezetésével múlt héten mutatta be új művészét Csató Józsefet.<br />

100 45871.thumbnailAz első születésnapját nemrégiben ünneplő Nextart galéria Németh Orsolya vezetésével múlt héten mutatta be új művészét Csató Józsefet.

100 45871.thumbnailAz első születésnapját nemrégiben ünneplő Nextart galéria Németh Orsolya vezetésével múlt héten mutatta be új művészét Csató Józsefet.

A megnyitó napján néhány perccel hét előtt léptem be a galériába, hogy megnézzem a Vonalban című kiállítást. Körbetekintve a terembenszorongó érzés fogott el a jelenlévők kis létszáma miatt, arra gondolván milyen lehet egy művész számára, ha úgymond félig üres a terem. Ezek a gondolatok jártak a fejemben és csak arra eszméltem,hogy egyre többen leszünk. Sőt, olyanok érkeztek mint Váli Dezső,Vojnich Erzsébet, Szipál, Mucius valamint két megnevezni nem akarom műgyüjtő.

Mikor Szűts Miklós festőművész elkezdte megnyitó beszédét szinte vállt a vállnak vetve tömören álltunk. De hát ki is ez a CsatóJózsef. Az Erasmus- és Tóth Menyhért ösztöndíjas művész 2006-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán, Maurer Dóra növendékeként. Ezt megelőzően az egri Eszterházy Károly Főiskolán Rajz-vizuális kommunikációt tanult. Számos kiállításon vett részt, külföldön Bambergben és Stuttgartban állított ki.Képeire jellemző a groteszk irányába hajló realizmus, a valóságot festi de a formákat eltúlozva szinte esetlennek mutatja be az embert.

Látásmódja a kezdetektől ilyen. Figurái fej és arctalanok tele
rejtélyes részletekkel és olykor a primitív határát súrolják. A
festmények fő témája a Nő.

A NextArt Galéria kiállításán a nagy-, és közepes méretű olaj-vászon festményeik mellett – egyéni tárlatának különlegességeként – az azokkal egyidejűleg és párhuzamosan készült, a művész számára a festményekkel azonos jelentőségű és velük szoros egységet alkotó, közel harminc tusrajz is szerepel.

 

100 45921.thumbnail 100 46021.thumbnail átadásÁtadás
bújócskaBújócska diszkrétenDiszkréten hétköznapi totem sorozatokHétköznapi totem sorozatok
rufino kertjébenRufino kertjében totem 1Totem 1 hétköznapi totem sorozatokHétköznapi totem sorozatok

Mindenkit csak arra tudok biztatni, hogy nézze meg a fiatal művész
kiállítását, amely február 19-ig tekinthető meg.

Nextart galéria
Budapest V. Aulich utca 4-6.
http://nextartgaleria.hu/
nyitva: kedd-péntek: 12-18h, szombat :10-14h

Kép és szöveg: Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.