A "Valóságunk Alakítása Napról-napra" a tudatos társadalomért, azaz "VAN" Alapítvány 2010-es Láss világot!

A "Valóságunk Alakítása Napról-napra" a tudatos társadalomért, azaz "VAN" Alapítvány 2010-es Láss világot! kampányához csatlakozott a Western Union magyarországi képviselője, az Intercash Zrt . A program célja, hogy az állami gondozás alatt álló hátrányos helyzetű fiatalok számára olyan – elsősorban nyelvtanulási – lehetőségeket biztosítson, amellyel növeli a fiatalok jövőbeni munkavállalási esélyeit.

 

  
    A Western Union a leggyorsabb pénzátutalási lehetőséget biztosítja a világ szinte bármely két pontja között. Világszerte ismert "amit küldünk, több mint pénz" üzenetét közvetíti a VAN Alapítvánnyal való együttműködés is.

    Az Intercash Zrt. – a program kiemelt támogatójaként – több mint 50 támogatottnak igen gazdag élményt adva búcsúztatta az óévet, egy bécsi kirándulás során. Budapestről olyan ismert és a tehetségüket akár országhatárokat átlépve kibontakoztató személyiségek, mint Király Linda, Janics Natasa, Király Viktor és Oláh Ibolya utaltak pénzt a Western Union szolgáltatás igénybevételével Ausztriába, ahol az állami gondozásban élők maguk vették át a támogatást néhány percen belül. Dr. Miháldi Ferenc, az Intercash Zrt. igazgatója elmondta a Bécsbe történő utalás során, hogy azért fontos számukra az alapítvánnyal történő együttműködés, mert "egy tehetség kibontakozásának nem lehet akadálya a nyelvek közötti különbözőség, az országok közötti távolság, csakúgy, mint a Western Unionnak, amely maga is jelen van szinte minden kultúrában, mondhatni a kapcsolatok eszközeként, akár egy ösztöndíj-programban vagy egy partneri együttműködés során."

    A Western Union azért is állt a kezdeményezés mellé, mert maga is – a kampány üzenetéhez hasonlóan – a "határnélküliséget" szimbolizálja.
    "Ez volt az első cég, ahol az állásinterjún felderült a beszélgetőpartnerem arca, amikor mondtam, hogy magyar vagyok. "Nagyszerű, még úgysincsen magyar kollegánk!" És én azonnal tudtam, hogy itt a helyem. Itt szinte minden kolléga más országból érkezett, a részleg ahol dolgozom, négy főből áll, az ajtónkon négy zászló díszeleg: egy dél-afrikai, egy osztrák, egy francia és egy magyar. Nálunk valóban megvalósul a határnélküliség. Mindez lehetetlen lenne egy közös nyelv ismerete nélkül." – mesélte el Horak Barbara, a Western Union bécsi regionális központjának magyar származású munkatársa.

    A Láss világot! programban résztvevő fiatalok utaznak Hollandiába és Angliába is a közeljövőben. Laky Barbara, az alapítvány kurátora hozzátette "fontosnak tartjuk, hogy a Western Union valós lehetőséget kínál, biztonságot nyújt azáltal, hogy bárhol és bármikor tudunk anyagi támogatást küldeni a programunkban résztvevőknek anélkül, hogy ehhez bármilyen plusz feltételt meg kéne teremtenünk egy idegen országban."

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük