whiskykaramellel.jpgBár a klasszikus, kandalló mellett bóbiskolós, az ablakon keresztül havas fenyvesekre kikandikálós téli estek még váratnak magukra, a szürke, esős napokat is érdemes romantikus bekuckózással befejezni. Ebben pedig a takarónk és kedvenc könyvünk mellett nem is lehetne jobb partnerünk, mint egy-egy különleges, téliesített whisky-költemény, ami garantáltan felmelegít és az ízlelőbimbóinkat sem hagyja hidegen.

Teremts meghitt hangulatot Szombati Zsolt, a The Famous Grouse hazai nagykövetének receptjeivel!

 

Skót forró csoki

A skótok számára a whisky olyan, mint nekünk paprika: minden ízletesebb lesz tőle, ebbe pedig a forró csoki is beletartozik!

– 1 adag forró csoki

– 3cl The Famous Grouse

– Narancskivonat

A díszítéshez:

– Tejszínhab

– Cukorkonfetti

 

Habcsókos whisky

A méltatlanul elhanyagolt brit gasztronómia világhírű elemeiből fantasztikus ízélményt kreálhatunk: nem kell hozzá más, csak az angol eredetű édesség, a habcsók és a skótok nemzeti itala.

– 4cl Famous Grouse

– 1 nagy kocka jég

– Whisky habkarika (A jól ismert habcsók-receptet fűszerezzük egy cseppnyi whisky-esszenciával!)

A habcsók díszítéséhez:

– Céklapor és/vagy citromos cukor

 

Whisky karamellel

A whiskyhez általában nem a karamell vagy a vanília ízét társítanánk, pedig kiváló kiegészítői az „élet vizének”.

– 4 cl The Famous Grouse

– Házi vanília szirup (vaníliaszirup, citromlé, friss narancs)

A vaníliás whisky tetejére:

– Naranccsal és citromhéjjal ízesített, karamellizált tojásfehérjehab

 

https://thefamousgrouse.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük