Az új LUMIX TZ60 a világjárók felszerelésének elengedhetetlen része, amely ragyogó minőségű képeken örökíti meg a természet és a kultúra legmegragadóbb pillanatait.

 

Az új LUMIX TZ60 a világjárók felszerelésének elengedhetetlen része, amely ragyogó minőségű képeken örökíti meg a természet és a kultúra legmegragadóbb pillanatait.

 

A Panasonic január elején hozta forgalomba az új LUMIX TZ60 digitális kompakt fényképezőgépet. Az új készülék ideális útitárs, amely kristálytiszta, éles képeket készít gyenge fényviszonyok mellett és mozgás közben is. A karcsú, kézhez álló fényképezőgép számos lehetőséget kínál a képek utólagos módosítására, kiváló hálózati integrációjának köszönhetően megkönnyíti a képek és videók megosztását akár út közben is. A képekhez GPS adatok is társíthatók, így a barátok, családtagok a képeket nézegetve a fotós útját is nyomon követhetik a térképen.

 

 

A LUMIX TZ60 nagy látószögű objektíve és az erőteljes zoom gyönyörű tájképfelvételeket tesz lehetővé, a Light Speed Auto Focus és POWER O.I.S. segítségével pedig az élet tovatűnő pillanatai örökíthetők meg éles képeken, nagy részletgazdagsággal. A LUMIX TZ60 új Hybrid O.I.S+ képstabilizátorral is rendelkezik, így a készülékkel mozgás közben is lehet filmezni a képminőség romlása nélkül.

 

A LUMIX TZ60 elektronikus keresőjével (Electronic View Finder – EVF) olyan fotózni, mintha profi fotóművészek lennénk. A biztos tartásból adódóan még a legnagyobb nagyítás mellett is bemozdulásmentes, pontosan fókuszált és exponált képek készíthetők. Ez a funkció akkor a leghasznosabb, ha mozgásban lévő személyt/élőlényt vagy távoli objektumot fotózunk erős napfényben, amikor a készülék LCD-kijelzőjén nehezen látható a kép.

 

 

A Creative Control és a Creative Retouch funkciók segítségével a fotókat és videókat az egyéni ízlésnek megfelelően módosítani lehet akár a felvétel közben, vagy azt követően. 15 fotóeffektus – például Expressive, Retro, Sepia és Soft Focus – áll rendelkezésre a felvételek kreatív átalakításához.

 

A TZ60 a LUMIX TZ sorozat első olyan készüléke, amely RAW formátumú felvételi módot is kínál. Ebben a formátumban a képélesség még tovább fokozható és utólagos szerkesztéssel ennél is látványosabb eredmények érhetők el, ami a képminőséget illeti.

 

A készülékkel többféle, az adott helyzethez igazodó felvételi módban lehet fotózni – így például a Food Detection mód arra szolgál, hogy egy ínycsiklandó, egzotikus vacsora fogásait örökítsünk meg, az Intelligent Handheld Nightshot pedig állvány használata nélkül is lehetővé teszi zajmentes képek fotózását félhomályban.

 

A fényképek és videók a beépített Wi-Fi kapcsolatnak köszönhetően bárhol megoszthatók. Az ehhez társuló NFC és GPS ezek megosztásával egy időben a helyadatok továbbításáról is gondoskodik, így a barátok, rokonok a fotós utazását nemcsak a képeken keresztül, hanem a térképen is nyomon követhetik. Okostelefonhoz vagy tablethez csatlakoztatva a LUMIX TZ60 távolról is vezérelhető, így például olyan alanyokról is készülhetnek képek, amelyek/akik megriadnának a fotós közelségétől, arról nem beszélve, hogy a TZ60 tulajdonosa soha nem marad le a csoportképekről.

 

A LUMIX TZ60 főbb jellemzői:

  • 30x optikai zoom
  • 24mm-es széles látószögű LEICA objektív
  • 18.1MP MOS szenzor
  • Full HD Video 1920 x 1080 60p (NTSC), 50p (PAL)
  • POWER O.I.S és HYBRID O.I.S.+
  • Wi-Fi, NFC, GPS

http://www.panasonic.hu/

http://www.panasonic.eu/

 

http://www.facebook.com/Panasonic.Magyarorszag