Nyolc Grammy-díj, két Oscar-díj, három Golden Globe, több mint 70 nagylemez, négy feleség, 100 év, egy fekete kalap – és a számok mögött egy halhatatlan zseni: Frank Sinatra. Akit utánozni nem lehet, legfeljebb megidézni.

 

Nyolc Grammy-díj, két Oscar-díj, három Golden Globe, több mint 70 nagylemez, négy feleség, 100 év, egy fekete kalap – és a számok mögött egy halhatatlan zseni: Frank Sinatra. Akit utánozni nem lehet, legfeljebb megidézni.

 

2014 nyarán kezdődött a nagysikerű koncertsorozat a swing jegyében egy hangulatos, nyáresti koncerttel a MOM Kulturális Központ szabadtéri színpadán. Az előadást vidéki nagyvárosokban is sikerrel mutattuk be, egyebek közt Zalaegerszegen a sportcsarnokban, Debrecenben a Kölcsey Központban, illetve Sátoraljaújhely főterén a Zempléni Fesztivál keretében – itt, a nagy érdeklődés miatt a szervezőknek három alkalommal kellett pótolniuk a székezést, végül, a tömeg egy része már csak a főtér szélén álldogálva élvezhette a koncertet.

 

2015 decemberében 100. Születésnapja alkalmából egy fantasztikus koncerttel köszöntötték az öreg kékszeműt. Fergeteges színpadi show keretében idézték meg a 30-as évek Amerikájának szvinges, frivol, fehér inges, feketeautós, dohányfüstös miliőjét, ahol harisnyakötőre loccsan a rum és még a tilos is szabad.

 

A nagysikerű, mindenkor teltházas Sinatra koncertsorozatokat követően ezúttal az ünnepvárás hangulatát hozzák el Frank Sinatra és kortársainak örökzöld dallamain át sztárvendégek segítségével egy fantasztikus színpadi show keretében. A Winter Wonderland névre keresztelt karácsonyi show-t a tavaly decemberi születésnapi koncert során álmodták meg.

 

„A Winter Wonderland koncert egy finom ékszer, míves ezüst tárgy.

A régi karácsonyok varázsa, Hollywood csillogása elevenedik meg egy csodás estére a Papp László Budapest Sportaréna színpadán. A magyar zenei élet méltán kedvelt szereplői kápráztatnak el minket Frank Sinatra legnagyobb karácsonyi slágereivel, mint a Winter Wonderland, a The Christmas song vagy a Have yourself a merry little Christmas.

Az est előadói: Malek Andrea, Szulák Andrea, Gájer Bálint, Kocsis Tibor, Lányi Lala és Vastag Tamás. A négy fiú a koncertsorozat kezdete óta a csapat része – mindannyian hoztak magukkal valamit Frank Sinatra egyéniségéből, ahogyan a két hölgy is, aki ezúttal vendégművészként színpadra áll a produkcióban.

 

Gájer Bálint, a dal döntőse, aki fergeteges swing-produkciókkal bűvöli el közönségét, kezdetben dobosnak készült. Sinatra dalainak szeretete és a dobos múlt is segítette a swing könnyed lüktetésének elsajátításában. Minden egyes koncerten tetten érhető alázattal nyúl Sinatra dalaihoz.

 

Kocsis Tibi hangja szívből szól, mosolya csibészes, és imádja Sinatra dalait.

Szívesen visszahozná a 30'-as évek egyszerre elegáns és izgalmas légkörét, a lazaságot és életszeretetet, ami az akkori embereket jellemezte.

A közös munkákat évek óta önmagával és a feladattal szembeni igényesség, fegyelmezettség jellemzi. Az általa közvetített rend mégis távol áll a kínos feszességtől. Olyan kiegyensúlyozott teljesítményt ad a színpadon, ami sok munkával igazi művésszé érlelt művészről üzen.

 

Lányi Lala sokoldalú előadóművész, zeneszerző, dalszövegíró, aki húzott egy szmokingot és vele egy merőben más, mégsem idegen stílust, amivel jön az az érzés: bárki lehetsz! Ha van mögötted építő tapasztalat, benned akarás és erő, akkor a siker sincs messze.

Lala a közelmúltban számos alkalommal megmutatta a közönségnek kevésbé ismert oldalát szimfonikus koncerteken és Frank Sinatra előtt tisztelegve. A My way c. dal volt, ami először megérintette Sinatra világából.

 

Vastag Tamás a legifjabb egyben legbeszédesebb előadóként öniróniától sem mentes humort hozott a produkcióba. Amikor a néző már majdnem elhiszi, hogy rá a vicces fiú szerepét osztottuk, akkor megszólal a zene és Vastag Tamás bizony leénekli a Kölcsey Központról a tetőteraszt! A showman-ségből egyszerre kristálytiszta élmény lesz és mély megrendülés – pár szál szakáll alá hogyan bújhat el ilyen roppant erő?!  Kiváló énektudásával és hiteles színpadi mozgásával egyik leghitelesebb előadója Frank Sinatra dalainak.

 

Szulák Andrea EMeRTon-díjas énekesnő, aki a színpadon és az életben is egy valódi díva.

Számos musical-szerepben hallhattuk már és a decemberi Winter Wonderland produkcióban is elvarázsol minket különleges hangjával.

 

Malek Andrea – egy csodás hang a mi téli csodavilágunkból. Többszörös Artisjus-díjas és EMeRTon-díjas színésznő, énekesnő, aki már kislányként a színpadra vágyott, énekesnőként és színésznőként is bizonyított.

Életkedve és kisugárzása fontos szerepet kap produkcióban.

 

Az estet a Studio11 Ensemble big band-je és az Óbudai Danubia Zenekar tagjai kísérik.

A Studio 11 zenekarral a koncertsorozat kezedet óta együtt dolgozunk – egyre több közös produkcióban. A Studio11 zenekar története a közszolgálati rádió égisze alatt Zsoldos Imre és Dobsa Sándor vezetésével indult 1963-ban. A zenekar évtizedeken keresztül meghatározó részese volt a magyar könnyűzene fejlődésének, fontos dalok, produkciók megszületésekor bábáskodott. A jelenleg művészeti társulatként működő Studio11 Ensemble a legkülönbözőbb összeállításokban formát öltve, a jazz és a könnyűzene valamennyi stílusában mindig is a szabad zenélés útjain jár. A zenakar tagjai Tóth Gyula, Rátonyi Róbert, Boegán Péter, Gátos Iván, Barbinek Gábor, Nagy Balázs, Ducsai Szabolcs, Kalmus Pál, Zsoldos Béla, Csejtei Ákos, Takács Donát és Magyar Ferenc.

„A kezdetekkor még velünk lehetett Csepregi Gyula és Varga Gábor Kakas is, akikre mindig jó szívvel fogunk emlékezni és tudjuk, hogy ott fenn hallgatják minden koncertünket."

A zenekar vezetője, Tóth Gyula értékes tapasztalatával, szakmai felkészültségével nélkülözhetetlen a koncertek műsorainak összeállításában.

 

Az Óbudai Danubia Zenekart Héja Domokos alapította 1993-ban. Ekkor még a zenekar tagjainak jórésze, beleértve a karmestert is, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola növendéke volt. Az együttes néhány év alatt a magyar zenei élet elismert szereplőjévé vált. A legkiválóbb magyar karmesterek mellett több külföldi dirigens is a zenekar vendége volt, többek között Kobayasi Kenichiro és Hosé Cura.

 

A Studio11 big bandje és az Óbudai Danubia Zenekar szimfonikus zenészeinek fúzióját Báthori Lóránt karmester vezetésével láthatjuk-hallhatjuk december 22-én, az Aréna színpadán. Pályafutását a miskolci színházban kezdte, ahol Kesselyák Gergely munkájának hatására fordult a karmesteri dobogó felé. Fúvószenekari karnagyként végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. 2015-ben egyéb megbízásai mellett ő volt az István, a király rockopera turnéjának dirigense.

A dalok hangszerelésében Elek Norbert (zongorista, zeneszerző), Kalmus Pál, a S11 Ensemble tagja és Körmendi Péter, a Győri Filharmonikusok tagja volt segítségükre.

 

Az előadást két felvonásban, három képben állítják színpadra. Történetet nem mesél, de dramaturgiájában végig kíséri a karácsony napját. Vidám, téli hangulatú utcaképpel kezdődik, innen fokozatosan hangolódunk az ünnepre. A második felvonás elején gyertyagyújtás, szenteste, patetikusabb dalok következnek, ezután visszatérünk a könnyedebb swing-hangulathoz és ennek jegyében fejeződik be a koncert egy minden szereplőt felvonultató utcai jelenettel.

 

Az előadás során közreműködik továbbá a Petőfi Musical Stúdió növendékeinek gyermekkórusa Bősze Sándorné Csilla vezetésével, és a Budapest Táncművészeti Stúdió kiváló táncosai, akikkel közel két éve dolgoznak már együtt – koreográfus Bogdán Péter.

 

A modern technika eszközeit felhasználva jelenítik meg az autentikus környezetet. Ámulatba ejtő színpadi díszlet, egyedi hangzás-és látványvilág, nagyszerű jelmezek, frenetikus táncpordukciók, egy közel 500 fős stáb összehangolt munkájának eredményeként a '30-as évek Amerikájának elegáns, letisztult, hamisítatlan karácsonyi hangulata várja a Winter Wonderland közönségét december 22-én a Papp László Budapest Sportarénában.

 

Támogatók és együttműködő partnerek:

Four Seasons Gresham Palace, Mercedes-Benz Jász-Plasztik Autócentrum

Prevital, Viszló Transz, Káli Art Inn, Pane Vino Restaurant, Nr1Ticket, Jegy.hu

PPF Hungária Kft., Gépbér Színpad, Park Inn by Radisson, Pont Rendezvény."

(Balaton Bernadett, Produkciós vezető – Nr1Media Produkció)

 

2016. december 22. 20:00

Winter Wonderland with Frank Siantra's songs

Papp László Budapest Sportaréna

 

http://www.budapestarena.hu/program/winter-wonderland

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük