A Győri Könyvszalon rendezvényein, amellett, hogy a könyvkiadók gazdag kínálattal várják az érdeklődőket, együtt ünnepelnek az írók, a költők, az előadóművészek, a kiadók és mindenekelőtt az olvasók.

A Győri Könyvszalon rendezvényein, amellett, hogy a könyvkiadók gazdag kínálattal várják az érdeklődőket, együtt ünnepelnek az írók, a költők, az előadóművészek, a kiadók és mindenekelőtt az olvasók.

 A háromnapos könyvünnep célja az olvasás népszerűsítése, a kortárs magyar irodalom megismertetése, vonzerejének növelése.

 Az izgalmas és színes programkínálat azt mutatja, hogy a Győri Könyvszalon kortól és nemtől függetlenül mindenkinek szól, igyekszik minél több korosztályt mozgósítani, és egy nyüzsgő, életteli, derűs találkozóhelyet teremteni a kultúra, a könyv, az írók, és az olvasók számára.

Az elmúlt tizenegy év alatt a győriek nemcsak megszerették a Könyvszalont, de büszkék is rá. Tavaly három nap alatt 15-20 ezer látogató járt a kiállító standok között valamint a koncerteken, könyvbemutatókon, bábelőadásokon és műsoros esteken.

 

Válogatás a XII. Győri Könyvszalon programjaiból:

Könyvbemutatók: Vörös István: Apám kakasa és a Fénylovasok, Vekerdy Tamás: Gyerekek, óvodák, iskolák, Darvasi László: Virágzabálás, és egyéb balgaságok, Győri Antológia 2012 – Eleven katedrális, Gerlóczy Márton: Check-in, Ugron Zsolna: Szerelemféltők,Úrilányok Erdélyben, Karafiáth Orsolya: Kicsi Lili, Vass Virág: Ringass, Amadeus; Krásznájá Moszkva…

A Cser Kiadó fonás-szövés bemutatóval kedveskedik a közönségnek, de lesz kortárs irodalmi vetélkedő Tóth Krisztina költő vezetésével, és énekelt versek, hegedű, zongora, dob, pantomim, harmonika, családi nap…

 A XII. Győri Könyvszalon vendége lesz Gerendás Péter, Nagyvárosi legendák koncertjével, Párizs ege alatt címmel francia sanzonest várja az érdeklődőket, míg Jordán Tamás új stand up műsorával lép fel a könyvek szerelmesei előtt.

A XII. Győri Könyvszalon díjazottja Kalász Márton kétszeres József Attila-díjas költő.

A XII. Győri Könyvszalon valamennyi rendezvénye ingyenes.

XII. Győri Könyvszalon

Győri Nemzeti Színház

2012.november 9 -11. (péntek-vasárnap)

A részletes programokat letölthetik a cikk végén lévő linkről.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük